El PSC i ICV-EUiA volen que Sant Cugat cobri l'IBI de propietats d'entitats religioses no vinculades al culte


  • Comparteix:

Els espais de culte estan exempts de la proposta

Els espais de culte estan exempts de la proposta

Els grups municipals del PSC i ICV-EUiA instaran l'Ajuntament a cobrar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a totes aquelles propietats d'entitats religioses no vinculades directament al culte religiós i a serveis socials. Les dues formacions tenen previst presentar al proper ple municipal una moció conjunta que exigeix també un canvi en la llei d'hisendes locals per permetre aquest cobrament en les ordenances fiscals, així com un estudi per avaluar l'impacte de la mesura a la ciutat.

Segons les primeres estimacions publicades, la mesura suposaria uns 3.000 milions d'euros per als municipis només amb el cobrament de l'IBI als immobles i terrenys de l'Església que no estan vinculats al culte. La intenció del PSC i ICV-EUiA es portar la proposta a àmbit local, tot i que per xifrar el seu impacte caldrà revisar el cens i elaborar un estudi. Aquest és un dels objectius de la moció que presentaran al proper ple municipal i que el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha avançat a Cugat.cat.

Ferran Villaseñor

Proposa que pagui aquells immobles o solars que no siguin de culte ni dedicats a tasques socials.



De la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha assegurat que la mesura no és només una conseqüència de la crisi econòmica, sinó també una qüestió de justícia.

Joan Calderon

Tothom paga els seus impostos i no s'entén per què algunes entitats determinades no. En un moment com l'actual és necessiten més ingressos.



L'actual exempció de l'Església catòlica en el pagament de l'IBI de les seves propietats és fruit d'un acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu signat el 1979. La resta d'entitats i confessions religioses van incorporar-se a l'acord el 1992.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.