La CUP proposarà al ple explotar els espais agraris de la ciutat


Temes relacionats

El ple rebutja obrir un debat sobre l'aplicació d'una renda bàsica (21/mai/12)

250 persones protesten fora i dins de l'ajuntament contra les últimes mesures d'Ensenyament (22/mai/12)

L'equip de govern defensa que garanteix des de les seves competències l'educació pública (22/mai/12)

La CUP se suma a la convocatòria de vaga contra les retallades a les universitats (27/feb/12)


  • Comparteix:

Ignasi Bea i Guim Pros

Ignasi Bea i Guim Pros

La CUP reclamarà en el proper ple aprofitar els espais agraris públics i privats que conserva la ciutat per donar-los un ús agrícola i ramader. Els terrenys del parc rural de Torre Negra, l'entorn de Can Monmany i la serra dels Galliners són, segons el partit, els que han resistit la urbanització i podrien treballar-se per obtenir-ne productes ecològics. La formació també presentarà una moció per instaurar el programari lliure en els equipaments municipals, una proposta que segons la CUP suposaria un estalvi de prop de 100.000 euros. Juntament amb PSC i ICV-EUiA, la CUP també defensarà una moció que recull les demandes de l'Assemblea de Docents contra les retallades.

Segons la formació independentista, Sant Cugat disposa de determinades zones que han sobreviscut a la fragmentació creada per autopistes, polígons industrials i zones residencials. L'explotació d'aquests terrenys per part de pagesos i cooperatives locals, assegura la CUP, permetria obtenir-ne un rendiment i distribuir productes ecològics.

La moció reclamarà a l'Ajuntament que realitzi un inventari dels terrenys de titularitat pública i privada que podrien aprofitar-se i que faci les gestions necessàries per poder-los treballar. El regidor de la CUP Guim Pros ha remarcat la importància d'iniciatives com aquesta.

Guim Pros

Entenem que és bàsic aprofitar el poc terreny agrari que queda a la ciutat.


En aquest sentit, la moció també reclamarà la creació del Parc Agrari del Vallès, una zona que hauria de incloure aquests terrenys locals.

D'altra banda, el partit presentarà un text per fomentar el programari lliure a l'Ajuntament i a la resta d'equipaments municipals. L'objectiu d'aquesta iniciativa és instaurar un software informàtic lliure de llicències per a l'usuari. Segons el regidor del partit Ignasi Bea, en els pressupostos de 2012 l'equip de govern va gastar-se 100.000 euros en aquest àmbit, una despesa que el programari lliure permetria suprimir en gran part.

Ignasi Bea

Ens va sobtar que ens vam gastar 100.000 euros l'any en llicències de programaris.


La CUP també presentarà amb PSC i ICV-EUiA dues mocions més. La primera, a instància de l'Assemblea de Docents contra les retallades, pretén expressar el rebuig a les darreres tisorades en l'àmbit de l'ensenyament. La segona moció demanarà al ple dinamitzar i fer difusió dels consells de barri, uns òrgans que segons la CUP tenen escassa participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.