La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill


Temes relacionats

Valldoreix debat un pressupost centrat en les retallades i el soterrament de les línies d'alta tensió (28/mar/12)

Valldoreix reajusta un pressupost marcat per la inversió per eliminar les línies d'alta tensió (20/mar/12)

Les línies d'alta tensió i la urbanització de carrers, reptes del nou consell de barri de Mira-sol ( 8/feb/12)

Josep Puig: 'El soterrament de les línies d'alta tensió és la prioritat' (26/gen/12)

L'EMD demana a la Diputació una subvenció per pagar el soterrament de les línies d'alta tensió (19/gen/12)

Les obres per soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix es licitaran a principis de 2012 ( 6/oct/11)

Les torres d'alta tensió que travessen Valldoreix i Mira-sol estaran soterrades a finals del 2012 (18/mar/11)


  • Comparteix:

Representant de la Candidatura de Progrés i Catalanista durant la roda de premsa

Representant de la Candidatura de Progrés i Catalanista durant la roda de premsa

La Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV) alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió que travessen el territori i Mira-sol està en perill. Segons la coalició, el conveni entre l'Estat espanyol, Endesa, Red Eléctrica de España, la Generalitat, l'Ajuntament i l'EMD establia el 15 de juny d'aquest any com a data de finalització de les obres amb una pròrroga de sis mesos. El vocal de la CPCV, Pau Alonso, assegura que si el projecte no tira endavant abans de finals d'any, el govern espanyol deixarà d'aportar la seva part de pressupost, de més de dos milions i mig d'euros, com s'estableix en el conveni. Segons Alonso, aleshores l'Ajuntament i l'EMD s'hauran de fer càrrec d'aquest import, proporcionalment.

El 2006 es va signar un conveni entre Endesa, la Generalitat, l'Ajuntament, Red Eléctrica España i l'EMD per suprimir la línia de 110.000 volts que travessa Valldoreix i Mira-sol. L'Estat espanyol hi participava llavors a través d'una subvenció específica a Endesa. Al 2011, l'estat va redactar el Pla de Millora de la Qualitat i es van afegir uns annexos al conveni inicial, que ja no implicava la supressió sinó el soterrament, augmentant, d'aquesta manera, el pressupost inicial que ascendia a més d'11 milions d'euros. Un d'aquests annexos exigia, a més, que les obres finalitzessin el 15 de juny d'aquest any, amb una possible pròrroga de sis mesos. Segons la CPCV, si aquests terminis no es compleixen, l'EMD i l'Ajuntament es veuran obligats a repartir-se proporcionalment el pagament de la quantitat que deixarà d'aportat l'estat.

Escoltem el vocal Pau Alonso.

Pau Alonso

L'obra hauria d'haver començat ja. Ens preocupa la part econòmica i el calendari. Si no es tira endavant ara es perdrà la subvenció de l'estat.


Davant d'aquesta situació, la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix considera que si finalment el projecte de soterrament de les línies d'alta tensió no tira endavant serà per 'deixadessa' dels governs de Valldoreix i Sant Cugat.

És per això que la formació exigeix a les dues administracions que comuniquin si saben quan començaran les obres, si poden assegurar que estaran acabades abans el 15 de desembre, data límit, i si s'ha demanat la pròrroga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.