ICV-EUiA reclama un pacte de ciutat per garantir la sostenibilitat de les escoles bressol

Joan Calderon i Roser Casamitjana a la roda de premsa d'aquest dimecres

Política

Publicat el 6/jun/12 per Marina Romero

ICV-EUiA proposa establir un pacte de ciutat que garanteixi la qualitat de les escoles bressol on estiguin representats tots els agents educatius i polítics. Després de fer un balanç del primer any del grup municipal en aquest mandat, la formació demana a l'equip de govern que estableixi diàleg amb els col·lectius que pateixen les retallades. Els ecosocialistes han valorat que nou de les 21 de les mocions que han presentat s'hagin convertit en institucionals.

Quan fa gairebé un any que es va constituir el nou ple, la copresidenta i regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha alertat que Sant Cugat necessita fer front de forma urgent a les retallades que afecten els col·lectius i els serveis municipals. En concret, Casamitjana ha proposat fer un pacte de ciutat per assegurar la sostenibilitat de les escoles bressol.

Roser Casamitjana

Cal fer un gran pacte de ciutat entre partits, sindicats, les AMPA i les direccions de les escoles per garantir el manteniment del servei públic de les escoles bressol.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el portaveu municipal d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha criticat que l'equip de govern s'hagi oblidat de l'actitud de diàleg i consens 'que va prometre en l'inici de mandat'. A més, segons els ecosocialistes, en un context de crisi econòmica l'equip de govern hauria de 'tenir cintura política per dialogar amb la ciutadania que es mobilitza en contra de les tisorades'. Calderon ha lamentat que l'equip de govern no apliqui cap actitud en contra de les retallades.

Joan Calderon

La ciutat no es pot permetre que hi hagi més de 200 famílies que necessitin l'ajuda de Càritas. Alguna cosa cal fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La formació insisteix que hi ha una alternativa al govern de CiU que passa per l'acord entre els tres partits d'esquerres amb representació al consistori, PSC, ICV-EUiA i CUP. Segons els ecosocialistes, aquestes formacions tenen més punts que els uneixen que no pas que els separin.