El PSC difon la ILP per la dació en pagament i paralització dels desnonaments

Escobar, Villaseñor i Melgares, durant l'acte

Política

Publicat el 6/jun/12 per Adrià Claramunt

Aturar els desnonaments i regular la dació en pagament és l'objectiu que es planteja el PSC i el conjunt de partits i plataformes que estan recollint signatures per tirar endavant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament, de paralització dels desnonaments i del lloguer social. L'agrupació socialista local, que porta recollides unes 220 signatures a la ciutat, ha destacat aquest dimecres a la Casa de Cultura que aquest conflicte no només és un problema d'habitatge, sinó també i sobretot de justícia social.

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Terrassa i cap de l'egarenca Oficina d'Intermediació Hipotecària entre els bancs i les persones afectades, Lluïsa Melgares, ha lamentat la situació actual amb 350.000 famílies desnonades a tot l'Estat espanyol i amb previsions de doblar-se els propers dos anys. Per aquest motiu, insisteix en l'urgència de tirar endavant aquesta ILP.

Lluïsa Melgares

Això només s'arregla amb la dació en pagament, amb lloguer social i, sobretot, aturant els desnonaments.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La clau, insisteix Melgares, és no oblidar la injustícia que suposa que les famílies es quedin sense sostre i, a més, arrosseguin per sempre més un deute inassumible. Per això, diu, caldria obligar d'alguna manera als bancs perquè posessin al mercat de lloguer tots els pisos buits que tenen.

Per la seva banda, el portaveu municipal del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat que els socialistes volen donar a conèixer aquesta iniciativa que no només tracta sobre habitage, sinó també de justícia social.

Ferran Villaseñor

La dació s'ha d'entendre com un tema de justícia social i també com un tema d'habitatge. Ho hauríem d'haver afrontat molt abans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La sessió informativa també ha comptat amb la presència del representant d'UGT, Miguel Ángel Escobar, entitat promotora d'aquesta ILP. La xerrada ha tingut lloc a la Casa de Cultura davant una cinquantena de persones.