La llei de grans ciutats bandeja Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat no podrà obtenir la categoria de 'gran ciutat' en compliment de la Llei de Grans Ciutats aprovada al Congrés. La llei estableix un mínim de 75.000 habitants per assolir la categoria de gran ciutat, sense permetre que el Parlament de Catalunya apliqui lliurement altres consideracions. CIU ha presentat una esmena a la totalitat a aquesta normativa que permet situacions com ara que ciutats despoblades com Sòria passin per davant de Sant Cugat, pel sol fet de ser capitals de província espanyola.

La llei exigeix un mínim de 75.000 habitants per a assolir la categoria de gran ciutat,. Així, mentre Sant Cugat, amb quasi 68.000 habitants, queda al marge d'optar a aquesta consideració, poblacions com ara Sòria, amb només 35.000 habitants, accedeixen directament a aquesta categoria pel sol fet de ser caprital de província espanyola.

CIU ha presentat una esmena a la totalitat ja que assegura que aquest projecte de llei no reconeix la possibilitat que siguin les Comunitats Autònomes les que puguin fixar què es considera com a 'gran ciutat en el seu territori. Segons la federació el projecte pactat entre PP i PSOE reafirma una concepció 'provinciana', ja que qualsevol capital de província pot ser municipi de gran població i, en canvi, s'impedeix que el Parlament pugui decidir que ho siguin municipis com Manresa amb 64.000 habitants o Sant Cugat.

La llei, que es troba en el seu tràmit al Senat, redueix l'àmbit normatiu de les comunitats autònomes i no concreta cap termini per enllestir la Carta Municipal de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.