La CUP es proposa aconseguir uns pressupostos més participatius


  • Comparteix:

Alba Johé, Ignasi Bea i Aniol i Guim Pros

Alba Johé, Ignasi Bea i Aniol i Guim Pros

La CUP situa tenir més incidència als pressupostos municipals, potenciar l'agricultura urbana i millorar el paper de les entitats a la ciutat com les prioritats de la formació de cara a la resta de mandat. Ho ha dit el portaveu de la formació, Guim Pros, durant una entrevista al programa 'Primera Plana' de Cugat.cat (91.5FM) on ha fet un balanç positiu del primer any de la formació al consistori tot i reconèixer certa inexperiència. Pros ha criticat la manca de diàleg de l'equip de govern durant aquest període però n'ha destacat la introducció del concepte de tarifació social a la ciutat i l'avenç en la protecció de Torre Negra.

Guim Pros ha repassat durant l'entrevista el primer any de la formació al ple municipal i n'ha destacat el procés d'aprenentatge del partit en algunes qüestions. En aquest sentit, Pros ha admès la dificultat als inicis en qüestions com l'elaboració dels pressupostos municipals i temes relacionats amb l'àrea de Territori i Urbanisme que requereixen cert bagatge en la matèria, ha dit. Sobre l'actuació de la formació, Pros ha qualificat amb un set, en una escala de zero a 10, el primer any de la CUP al ple municipal.

El portaveu independentista ha assenyalat quines seran les prioritats de cara el futur.

Guim Pros

Farem una proposta de pressupostos més participatius. Volem aprofundir en els horts urbans i que les entitats tinguin un paper més important.


En relació amb l'equip de govern, la CUP ha criticat la seva poca cintura a l'hora d'acceptar crítiques i també ha demanat que, tot i la majoria absoluta, escoltin més les propostes i opinions dels partits de l'oposició. D'altra banda, ha destacat que l'equip de govern hagi introduït a la ciutat el concepte de tarifació social en els preus públics i s'hagi avançat en la protecció de Torre Negra. En global, ha atorgat un quatre sobre 10 a la gestió que ha fet l'equip de govern durant aquest primer any de mandat.

Pros també ha fet autocrítica de la seva formació i ha dit que en certs moments s'han equivocat amb el focus del debat polític.

Guim Pros

Li donem massa importància al PP. A Sant Cugat ens hauríem de confrontar políticament amb CiU.



En roda de premsa aquest mateix dilluns, el grup municipal ha explicat que durant aquest primer any de mandat han presentat una vintena de mocions, de les quals una mica més de la meitat han estat aprovades pel ple municipal. Entre aquestes, la seva proposta per obrir les escoles locals a les entitats, vetar les pràctiques militars a Collserola i el recàrrec en l'IBI de pisos buits, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.