La CUP vol que l'Ajuntament deixi de pagar els préstecs que té amb Bankia


  • Comparteix:

La seu central de l'entitat. / Font: The telegraph

La seu central de l'entitat. / Font: The telegraph

La CUP vol que l'Ajuntament no pagui cap quota dels préstecs que està amortitzant a Bankia i demana que els pisos buits que tingui aquesta entitat passin a formar part de la borsa de lloguer social. Aquestes són algunes de les demandes que el partit recull en una moció que presentarà al ple del mes vinent. Després de la nacionalització d'aquesta entitat, la formació creu que aquesta és la via perquè els ciutadans es puguin veure beneficiats del cost que han hagut de pagar pel rescat de l'entitat.

En un context de crisi on, segons la CUP, les pèrdues de les entitats bancàries se socialitzen i els beneficis es privatitzen, la formació ha detallat que la 'nacionalització de Bankia ha costat 500 euros per cada ciutadà de l'estat espanyol. Per aquest motiu la formació demanarà al ple de juliol que apliqui diferents mesures perquè els santcugatencs puguin veure's beneficiats d'aquesta nacionalització. Entre aquestes mesures hi ha la de demanar a l'Ajuntament que no pagui els préstecs que té amb Bankia, i que els habitatges buits de l'entitat siguin cedits als consistoris com a borsa de lloguer d'habitatge social. Ho ha explicat el regidor de la CUP, Ignasi Bea.


Ignasi Bea

Volem que l'Ajuntament no pagui els préstecs que té amb aquesta entitat i que els pisos buits de l'entitat passin a formar part de la borsa de lloguer social.


A més la CUP també demana que el govern espanyol, a través de la fiscalia de l'Estat, iniciï una investigació judicial que analitzi si la situació econòmica que pateix l'entitat és conseqüència d'algun fet delictiu. La formació també demana que s'empresoni de forma preventiva i s'embarguin els béns de l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.