Paraira (CiU): 'Soterrar l'alta tensió depèn de la resta d'administracions'


Temes relacionats

L'oposició reclama respostes sobre el soterrament de les línies d'alta tensió (14/jun/12)

Conesa diu tenir el compromís del govern de soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol (13/jun/12)

La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill ( 5/jun/12)

Valldoreix debat un pressupost centrat en les retallades i el soterrament de les línies d'alta tensió (28/mar/12)


  • Comparteix:

Torre l'ata tensió de Valldoreix

Torre l'ata tensió de Valldoreix

L'equip de govern descarrega la responsabilitat del soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol sobre la resta d'administracions implicades. Segons la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, l'Ajuntament ja ha pressupostat el prop d'un milió d'euros que li correspon de l'obra i que el projecte depèn que les altres parts implicades aportin la quantitat pactada. Segons Paraira, el projecte es podria replantejar si finalment se n'hagués d'assumir l'import sencer.

11 milions d'euros és el pressupost contemplat per soterrar la línia de 110.000 volts que travessa Valldoreix i Mira-sol, un cost a repartir entre Fecsa-Endesa, Red Eléctrica de España, l'Estat espanyol i la Generalitat, així com l'Ajuntament i l'EMD. Tot i que l'alcaldessa, Mercè Conesa, va assegurar que l'executiu català manté el seu compromís en el projecte, Endesa encara no ha concretat el dia d'inici de l'obra i l'aportació del govern espanyol, de dos milions i mig d'euros, podria perillar si no es tira endavant abans de finals d'any.

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha reiterat el compromís del consistori amb el projecte, al qual ja ha assignat una partida pressupostària. No obstant això, ha explicat que si finalment el soterrament s'ha de finançar únicament amb fons municipals perquè les altres parts no aporten les quantitats pactades, caldrà replantejar les prioritats. Ho ha dit durant una entrevista al programa 'Primera Plana' de Cugat.cat (91.5 FM).

Cristina Paraira

Si una de les administracions falla serà difícil tirar endavant el projecte.


Aquest dimecres, els partits polítics de l'oposició van criticar la 'deixadesa' del govern local en aquest procés i van recordar que els treballs no estan inclosos en cap pressupost de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.