Els partits, units per fomentar l'activitat agrària i dinamitzar els consells de barri


Temes relacionats

Sant Cugat incentivarà la participació ciutadana als consells de barri (17/jun/12)

La JNC aplaudeix que CiU porti al ple una moció sobre la independència econòmica i fiscal ( 7/jun/12)

ICV-EUiA reclama un pacte de ciutat per garantir la sostenibilitat de les escoles bressol ( 6/jun/12)

El PP vol que la web de l'Ajuntament especifiqui què cobren els alts càrrecs ( 6/jun/12)

La CUP proposarà al ple explotar els espais agraris de la ciutat ( 4/jun/12)

Torre Negra, més a prop de la protecció definitiva ( 4/jun/12)

El PSC i ICV-EUiA volen que Sant Cugat cobri l'IBI de propietats d'entitats religioses no vinculades al culte (29/mai/12)


  • Comparteix:

La sessió comença a les set de la tarda / Font: Ccby

La sessió comença a les set de la tarda / Font: Ccby

La promoció d'activitats agràries urbanes i la dinamització i la publicitat dels consells de barri són les dues mocions institucionals que es tractaran en el ple d'aquest dilluns. CiU presenta, a proposta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), una moció per la independència econòmica i fiscal del país, mentre que el PP demanarà transparència i publicitat de les retribucions dels alts càrrecs de l'Ajuntament. El PSC i ICV-EUiA s'uniran per defensar la revisió del cens de béns immobles i, amb el suport de la CUP, proposaran un text de suport al manifest de defensa de l'ensenyament públic presentat per l'Assemblea de Docents.

CiU presenta la proposta de l'ANC per la independència econòmica i fiscal de Catalunya i en suport del moviment 'Diem prou'. El responsable de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a l'ANC, Jordi Domingo, ha explicat que, com a formació independentista, les joventuts de CDC han valorat que CiU s'allunyi d'ambigüitats i aposti de manera clara pel sobiranisme.

Jordi Domingo

Nosaltres som independentistes i per aquest motiu valorem molt que des de CiU s'opti per una posició clarament sobiranista.


De la seva banda, els populars proposen el debat sobre el règim de transparència i publicitat de les retribucions dels alts càrrecs de l'Ajuntament i de les empreses que en depenen. El portaveu del grup municipal del PP, Jordi Carreras, creu que amb aquesta informació s'aconseguiria un alt grau de transparència.

Jordi Carreras

Aquesta informació és una mostra de transparència que demostraria que no hi ha res a amagar.


El PSC i ICV-EUiA portaran al ple una revisió del cens de béns immobles, així com perfilar els criteris de pagament de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) de propietats vinculades a entitats religioses que fins ara estaven excloses. El portaveu municipal dels socialistes, Ferran Villaseñor, proposa que es paguin els immobles i solars no dedicats al culte ni a les tasques socials.

Ferran Villaseñor

Proposa que pagui aquells immobles o solars que no siguin de culte ni dedicats a tasques socials.


Els dos partits també s'han aliat amb la CUP per donar suport al manifest de defensa de l'ensenyament públic presentat per l'Assemblea de Docents dels centres públics de Sant Cugat. La copresidenta i regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha proposat fer un pacte de ciutat per assegurar la sostenibilitat de les escoles bressol.

Roser Casamitjana

Cal fer un gran pacte de ciutat entre partits, sindicats, les AMPA i les direccions de les escoles per garantir el manteniment del servei públic de les escoles bressol.


El ple de juny també porta dues mocions institucionals: la primera és una proposta per dinamitzar i publicitar els consells de barri per afavorir la participació de les entitats i la societat. La segona busca la promoció d'activitats agràries urbanes a la ciutat i l'afavoriment de l'autoconsum alimentari.

CiU i la CUP, que havien presentat textos en aquest sentit, s'han posat d'acord per pactar aquesta moció, que reclama a l'Ajuntament que faci un inventari dels terrenys de titularitat pública i privada que podrien aprofitar-se i que faci les gestions necessàries per poder-los treballar.

La sessió també porta a debat l'aprovació de l'informe ambiental emès per la Comissió d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona que avala la declaració de Torre Negra com a sòl no urbanitzable. Aquest informe és necessari per a l'aprovació definitiva de la requalificació de l'espai, que ha de ratificar la mateixa comissió d'urbanisme depenent de la Generalitat.

Abans del ple, el col·lectiu docent ha tornat a convocar una concentració davant l'ajuntament en defensa de l'ensenyament públic. La CUP ha emès un comunicat en què demana que s'obrin les portes de la sala de plens a tothom perquè pugui ser seguit per tots aquells que ho vulguin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.