Conesa adverteix dels riscos del projecte de Llei de Bases de Règim Local


  • Comparteix:

Conesa diu estar preocupada per la reforma

Conesa diu estar preocupada per la reforma

L'alcaldessa, Mercè Conesa, adverteix que la reforma de la Llei de Bases de Règim Local que proposa el govern espanyol posa en risc la funció de cohesió social dels ajuntaments i el principi de subsidiarietat. Conesa ha fet aquestes declaracions a Cugat.cat com a resposta a l'aposta de l'executiu espanyol perquè els consistoris deixin de tenir competències en matèria educativa i sanitària, i que se centrin en la resta de les que ja assumeixen.



Conesa s'ha mostrat molt preocupada pel projecte que han treballat durant setmanes membres de l'Institut Nacional d'Administració Pública amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. En concret, el govern espanyol proposa que els ajuntaments deixin de tenir les competències en matèria sanitària i educativa perquè es dediquin a l'urbanisme, l'assistència social i l'abastiment d'aigua, entre altres.

Segons l'alcaldessa, la proposta també recull que els ajuntaments tindran un any per justificar si els serveis que ofereixen són econòmicament sostenibles. Si no és així, hauran de ser privatitzats si són de prestació obligatòria o s'hauran de tancar si el consistori no els ha de prestar per llei.

En una entrevista a Cugat.cat, Conesa ha advertit que l'actual redactat deixaria els consistoris com a simples executors sense tenir en compte altres aportacions que fan a les ciutats.

Mercè Conesa

Canvien el sistema i ens deixen com a simples gestors sense tenir en compte la funció de cohesió social.


L'alcaldessa ha insistit que és l'administració de l'Estat espanyol la que està generant el dèficit i que busca estratègies per carregar injustament la responsabilitat en consistoris i comunitats autònomes.

Mercè Conesa

No aborda el problema principal: és l'Estat qui genera el gruix de la despesa pública. No el generen ni els ajuntaments ni les comunitats.



El govern espanyol es marca l'objectiu de portar la reforma al Parlament estatal al juliol. Per la seva banda, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), de la qual forma part Sant Cugat, debatrà el seu posicionament aquest dilluns en una reunió de l'executiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.