Nou xoc entre l'equip de govern i l'Assemblea de Docents per l'ensenyament


Temes relacionats

200 persones omplen els carrers en contra de les retallades a l'escola bressol ( 1/jun/12)

L'equip de govern insisteix que l'escola bressol no perdrà qualitat ( 1/jun/12)

Les escoles bressol municipals es manifesten avui contra les retallades (31/mai/12)

Sant Cugat insta la Generalitat i el govern espanyol a garantir el finançament de les escoles bressol (21/mai/12)

La renda familiar i el nivell socioeconòmic del municipi determinaran les quotes a les bressols (18/mai/12)


  • Comparteix:

Concentració davant de l'ajuntament

Concentració davant de l'ajuntament

L'ensenyament públic ha tornat a protagonitzar el ple d'aquest mes. A través del PSC, ICV-EUiA i la CUP, l'Assemblea de Docents ha fet arribar una moció on expressa la preocupació per les retallades a l'ensenyament públic municipal i on reclama una taula de diàleg per tornar a definir els pressuposts municipals en educació. L'equip de govern, que ha tombat la moció 'per no ajustar-se alguns punts a la realitat', diu entendre la preocupació pel futur de l'ensenyament i ha refermat el compromís amb l'educació pública tot i el descens en les transferències d'altres administracions.

El punt del ple ha estat precedit per una nova concentració d'unes 200 persones, segons la Policia Local, convocades per l'Assemblea de Docents del municipi en defensa de l'ensenyament públic, en la qual han sonat xiulets i crits contra les retallades. Quatre representants de la plataforma - una mare d'una alumna i tres docents d'escola bressol, primària i secundària - han entrat a la sala de plens en representació del col·lectiu. En el primer punt de la sessió plenària, l'assemblea ha expressat la seva preocupació per l'estat de l'educació pública, de la qual fa responsable també altres administracions, i ha demanat que se la tingui present de cara a reunions amb la consellera del ram i altres responsables.

En el torn previ de participació ciutadana, una de les representants de les escoles bressol ha assegurat que les treballadores d'aquest sector no fan cap reivindicació laboral malgrat les retallades de sou, sinó que pretenen defensar un model municipal d'educació de qualitat per als infants, ara en risc. També ha acusat l'equip de govern d'apostar ara per un model assistencial, de no oferir diàleg i de prioritzar altres partides pressupostàries.

Portaveu de les escoles bressol

Cal seure amb la comunitat educativa. Sabem que no és el mateix cuidar 20 infants en lloc de 17.


La regidora d'Educació, Esther Salat, ha contestat que la Generalitat no ha rebut 78 milions d'euros de l'Estat espanyol per a la fase d'ensenyament públic de zero a sis anys, la qual cosa obliga a prendre mesures en aquest àmbit. Salat ha subratllat que, malgrat tot, es garanteix la gratuïtat de l'educació de tres a sis anys, però que el fet de tenir un 52% menys d'ingressos d'altres administracions per a aquestes partides implica buscar fórmules per mantenir obert el servei d'escoles bressol, amb racionalització del cost i amb respecte a la llei impulsada per l'anterior govern de la Generalitat. La regidora destaca que són mesures, com l'increment de ràtio d'alumnes per aula, que han pres escoles bressol d'altres municipis, sense posar en perill els infants ni el nivell del sistema.

Pel que fa a la moció presentada en referència a tot l'ensenyament públic, l'equip de govern ha dit entendre la preocupació, ha responsabilitzat altres administracions d'algunes mesures que perjudiquen la qualitat i ha recordat que ha augmentat un 20% el pressupost d'Educació durant els darrers anys. Tot i això, ha negat algunes de les acusacions de la moció i per això ha justificat el vot contrari al text.

Esther Salat

Entenem que el contingut de la moció no s'ajusta a la realitat, però refermem el compromís amb l'educació pública.



Els partits d'esquerres s'han alineat amb la protesta dels docents. El PSC ha demanat a CiU que actuï davant del govern de la Generalitat, ICV-EUiA ha reclamat diàleg per consensuar un gran pacte de ciutat en ensenyament públic i la CUP ha advertit que s'està duent a terme el desmantellament d'un servei públic. Per la seva banda, el PP s'ha abstingut, però ha dit sentir simpatia pel moviment i que cal prioritzar les escoles bressol en detriment d'altres capítols dels comptes municipals com el cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.