L'Ajuntament promourà el pagament de tributs a l'Agència Tributària catalana


  • Comparteix:

Campanya 'Diem Prou' / Font: Diem Prou

Campanya 'Diem Prou' / Font: Diem Prou

L'Ajuntament es compromet a buscar la fórmula legal per pagar els tributs estatals directament a l'Agència Tributària de Catalunya. El ple ha aprovat aquest dilluns amb els vots de CiU i la CUP una moció que acorda demanar al govern indicacions per poder efectuar els pagaments d'aquesta manera, així com la liquidació dels impostos estatals de les empreses municipals. L'acord, a instàncies de Sant Cugat per la Independència-Assemblea Nacional Catalana, expressa el suport a la campanya 'Diem Prou', de la qual el consistori facilitarà informació i suport jurídic a totes les empreses, entitats i ciutadans del municipi que s'hi vulguin sumar.

Amb aquesta moció, tal com ha llegit un membre de Sant Cugat per la Independència, el consistori denuncia l'espoli fiscal de l'Estat espanyol i busca alternatives per defensar Catalunya.

Membre ANC

Catalunya ha de fer un pas endavant si se'n vol sortir i més enllà de denunciar l'espoli fiscal cal portar a terme mesures de pressió per acabar amb una situació que ofega Catalunya


Tot i així, els grups de l'oposició han criticat la manca de definició del text i de CiU, grup que ha presentat la moció a proposta de Sant Cugat per l'independència. El portaveu de la CUP, Guim Pros, que ha donat suport a la proposta, ha lamentat que el text es quedi curt.

Guim Pros

No ens compromet a res. La plataforma 'Diem Prou' sí que parla clar. Ens cansa que CiU jugui a la puta i a la ramoneta.


De la mateixa manera, el portaveu del PP, Jordi Carreras, tot i no compartir amb les tesis independentistes, ha instat CiU a parlar clar i evitar propostes que infringeixen llei.

Jordi Carreras

Tothom té dret a defensar allò que creu, però cal fer-ho bé. No es pot preguntar si es pot infringir la llei d'una manera legal.


Davant les crítiques de l'oposició, el tinent d'alcalde de CiU Jordi Puigneró ha defensat que es tracta de dir prou al malbaratament espanyol pagat pels catalans.

Jordi Puigneró

El malbaratament espanyol és el que els europeus no volen pagar i els catalans tampoc. Volem que els nostres impostos es quedin a Catalunya.


El PSC i ICV-EUiA han acusat CiU de fer 'independentisme de cap de setmana' i han recordat que els nacionalistes han pactat amb el PP en diverses ocasions.

L'acord també preveu instar les formacions polítiques nacionalistes i independentistes amb representació al Parlament a modificar la legislació tributària catalana per recaptar tributs i impostos estatals a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.