L'Ajuntament aplicarà noves mesures per dinamitzar els consells de barri


Temes relacionats

Sant Cugat incentivarà la participació ciutadana als consells de barri (17/jun/12)

La uaSC culpa l'equip de govern de la poca assistència als consells de barri ( 5/jun/12)

Els grups d'esquerra insten l'Ajuntament a millorar la participació dels consells de barri ( 4/jun/12)


  • Comparteix:

Consell de barri de Mira-sol / Font: Localpress

Consell de barri de Mira-sol / Font: Localpress

La difusió de díptics informatius entre els ciutadans i la creació d'una comissió de participació són algunes de les mesures que impulsarà l'Ajuntament per dinamitzar els consells de barri. Així ho ha establert el consistori en el ple d'aquest dilluns a través d'una moció institucional. El text aprovat pretén reforçar l'assistència dels veïns en aquests òrgans, especialment en aquells que no van tenir el precedent dels consells de districte.

La comissió de participació estarà formada per un representant de cada consell de barri i té l'objectiu de dissenyar les estratègies per potenciar la presència dels veïns en aquests òrgans. De la seva banda, els díptics explicaran què són els consells de barri i quina utilitat té participar-hi.

Aprovada amb el suport de totes les formacions polítiques, la moció també preveu establir noves sessions informatives de petits formats per tal de fer difusió sobre la importància d'aquests consells. En la mateixa línia, l'Ajuntament continuarà publicant les convocatòries dels consells de barri en les empreses de comunicació contractades i en els mitjans de comunicació municipals. El regidor del PSC Pere Soler ha recordat que l'esperit original d'aquests òrgans és enfortir la capacitat participativa de la ciutadania.

Pere Soler

L'objectiu és ampliar els drets participatius dels veïns i veïnes de tot el municipi.


Totes aquestes mesures van adreçades especialment als consells del Centre-Est i Centre-Oest que, a diferència de la resta, no han estat precedits pels consells de districte.

El consistori també preveu la creació d'un espai a la web de l'Ajuntament per difondre la informació i les decisions preses en aquests òrgans. A més, s'actualitzarà periòdicament la base de dades de les entitats locals per fer arribar les convocatòries d'aquests consells al màxim de persones possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.