ICV-EUiA denuncia que el PP ajuda els bancs i demana sacrificis a la gent


Temes relacionats

ICV-EUiA aposta incrementar un 37% el nombre d'habitatges públics projectats actualment ( 8/jun/12)

ICV-EUiA proposa la col·laboració de les grans fortunes per millorar l'educació i la situació dels joves (15/nov/11)


  • Comparteix:

Els copresidents d'ICV-EUiA, Xavier Boix i Roser Casamitjana

Els copresidents d'ICV-EUiA, Xavier Boix i Roser Casamitjana

ICV-EUiA ha criticat el PP de Mariano Rajoy per 'salvar els bancs i no les persones'. Els ecosocialistes consideren que el rescat de Bankia, que ha costat 23.000 milions d'euros, i el silenci dels populars amb les participacions preferents demostren que el PP ajuda els bancs demanant sacrificis a les persones. Per aquest motiu, ICV-EUiA demana que l'Oficina d'Atenció al Consumidor municipal (OAC) s'involucri amb les persones que han estat víctimes d'aquests productes financers.

La copresidenta d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha proposat no donar els diners als bancs sinó crear una banca pública i aconseguir perseguir el frau fiscal de les grans fortunes. Els ecosocialistes apunten també que l'alternativa a aquesta situació passa per tirar endavant la dació en pagament i per denunciar les participacions preferents que han venut les entitats bancàries.

En aquest sentit, el copresident d'ICV-EUiA, Xavier Boix, creu que en el cas de les participacions preferents, l'Oficina Municipal d'Atenció al Consumidor hauria de prendre un paper actiu davant les persones que han 'patit aquest frau i aquesta estafa de la banca'.

Xavier Boix

Són fraus que han patit gent gran. L'Oficina d'Atenció al Consumidor hauria de facilitar ajuda a totes aquestes persones com passa a altres ajuntaments.


Els ecosocialistes, a més, han carregat contra CiU per haver contribuït a aprovar la reforma laboral, per retallar en educació, per augmentar el nombre d'alumnes per aula i per apujar les taxes universitàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.