Els municipis per la independència marquen el calendari de la consulta


Temes relacionats

Els santcugatencs se sumen a les marxes per la independència ( 6/jul/12)

Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/des/11)


  • Comparteix:

Participants a la trobada de Girona / Font: ACN

Participants a la trobada de Girona / Font: ACN

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual forma part Sant Cugat, vol convocar una consulta simultània sobre l'Estat propi. Per fer-ho, l'associació es marca com a condicionants comptar amb el 60% de la població adherida i tenir la certesa que la majoria votaria a favor de la proposta. Les poblacions sobiranistes han fixat aquesta prioritat i el seu calendari durant la segona assemblea general celebrada aquest dissabte a Girona.

A través d'un manifest aprovat aquest dissabte, l'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independència marca en el seu full de ruta la convocatòria d'una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya.

El president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat que l'objectiu és poder tirar endavant la consulta quan arribin al 60% de la població catalana adherida.

Vila d'Abadal

Queda clar que l'AMI té com a objectiu principal fer una consulta quan tinguem el 60% de la població catalana representada.


Es tracta d'una consulta oficial, però no vinculant, que desenvoluparien els municipis adherits el mateix dia i amb la mateixa pregunta. Tot i això, per fer-la realitat, l'AMI vol tenir la certesa que més del 55% dels vots serien a favor de la proposta.

L'assemblea general també ha donat suport a la Marxa per la Independència impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i ha defensat un concert econòmic per a Catalunya basat en la seva independència fiscal.

L'Associació de Municipis per la Independència aplega 485 ajuntaments, 24 consells comarcals i una diputació. L'Ajuntament s'hi va sumar el desembre passat amb una moció aprovada pel ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.