Els municipis per la independčncia marquen el calendari de la consulta

Participants a la trobada de Girona / Font: ACN

Política

Publicat el 7/jul/12 per Anna González / Acn

L'Associació de Municipis per la Independčncia (AMI), de la qual forma part Sant Cugat, vol convocar una consulta simultŕnia sobre l'Estat propi. Per fer-ho, l'associació es marca com a condicionants comptar amb el 60% de la població adherida i tenir la certesa que la majoria votaria a favor de la proposta. Les poblacions sobiranistes han fixat aquesta prioritat i el seu calendari durant la segona assemblea general celebrada aquest dissabte a Girona.

A través d'un manifest aprovat aquest dissabte, l'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independčncia marca en el seu full de ruta la convocatňria d'una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya.

El president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat que l'objectiu és poder tirar endavant la consulta quan arribin al 60% de la població catalana adherida.

Vila d'Abadal

Queda clar que l'AMI té com a objectiu principal fer una consulta quan tinguem el 60% de la població catalana representada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Es tracta d'una consulta oficial, perň no vinculant, que desenvoluparien els municipis adherits el mateix dia i amb la mateixa pregunta. Tot i aixň, per fer-la realitat, l'AMI vol tenir la certesa que més del 55% dels vots serien a favor de la proposta.

L'assemblea general també ha donat suport a la Marxa per la Independčncia impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i ha defensat un concert econňmic per a Catalunya basat en la seva independčncia fiscal.

L'Associació de Municipis per la Independčncia aplega 485 ajuntaments, 24 consells comarcals i una diputació. L'Ajuntament s'hi va sumar el desembre passat amb una moció aprovada pel ple municipal.