Lluís Recoder: 'Estem estudiant una bonificació per al peatge de les Fonts'


  • Comparteix:

Lluís Recoder ha concedit una entrevista a Cugat.cat al Parlament

Lluís Recoder ha concedit una entrevista a Cugat.cat al Parlament

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s'ha compromès a aplicar un peatge variable a la zona de les Fonts i ha assegurat que és inviable econòmicament establir la gratuïtat d'aquests serveis a causa del deute que la Generalitat té amb les concessionàries. En una entrevista a Cugat.cat al Parlament, Recoder ha subratllat la necessitat dels ajuntaments de reinventar-se i estrènyer-se el cinturó, per prestar els mateixos serveis amb menys diners.



Segons ha explicat Recoder en una entrevista a Cugat.cat, la gratuïtat dels peatges no és viable perquè el govern ha de compensar les concessionàries a les quals 10 'milions d'euros'. No obstant això, el conseller ha avançat a Cugat.cat que s'aplicaran bonificacions al peatge de les Fonts per als conductors que facin un tram més curt.

Lluís Recoder

Al peatge de les Fonts aplicarem un peatge variable, que no serà igual per tot el tronc. És una bonificació que s'ha començat a estudiar i que aplicarem.


Pel que fa a la intenció de venda de l'empresa concessionària Tabasa, que gestiona els Túnels de Vallvidrera, malgrat els beneficis que genera, el conseller ha assegurat que la Generalitat no té més remei que fer-ho per la 'situació dramàtica' que viu. Així mateix, ha justificat les multes als conductors que s'acullen a la campanya del 'no vull pagar' dient que 'se'ls està aplicant el codi de circulació'. A més, ha destacat que CiU també vol acabar amb aquest greuge comparatiu i ha criticat que s'estigui fent 'explotació política' d'aquest tema.

Preguntat pel futur de les administracions locals, Recoder ha assegurat que en el context de crisi econòmica, els ajuntaments s'hauran de reinventar per seguir prestant els mateixos serveis, amb una alta qualitat, però amb menys recursos.

Lluís Recoder

Els ajuntaments s'han de reinventar i hauran de continuar prestant els mateixos serveis amb menys costos.


Segons ha assegurat, els ajuntaments més petits hauran de mancomunar competències i buscar economies d'escala per treure millor rendibilitat dels impostos que paguen els ciutadans. D'altra banda, ha destacat que els consells comarcals han de ser diferents en funció dels territoris que dominen. També ha manifestat la necessitat d'una nova organització del país, en què les diputacions es transformin en consells de vegueries per donar suport als ajuntaments i descentralitzar les competències de la Generalitat.

Eurovegas ha estat un altre dels punts clau a què Recoder ha fet referència durant l'entrevista. El conseller ha expressat la seva negativa al fet que Barcelona es converteixi en 'la capital del joc' i ha assegurat que s'està negociant per un model compatible amb Catalunya, 'un espai on hi hagi botigues bars i empreses, com succeeix a les ciutats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.