El PP proposarà al ple una bonificació del 95% sobre la plusvàlua municipal


Temes relacionats

El ple rebutja crear un cens dels béns immobles de confessions religioses (18/jun/12)

Els partits, units per fomentar l'activitat agrària i dinamitzar els consells de barri (18/jun/12)

El PP critica la manca de democràcia interna de les meses dels consells de barri (18/jun/12)


  • Comparteix:

La bonificació seria del 95% / Font: www.ventadepisos.com

La bonificació seria del 95% / Font: www.ventadepisos.com

El PP proposarà al proper ple crear una bonificació del 95% de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), conegut com a plusvàlua municipal, per a les persones que perden diners en la venda del seu domicili habitual. Amb aquesta moció, la formació vol ajudar tots aquells propietaris que a causa de l'actual situació econòmica s'han de vendre la casa.

L'actual context de crisi econòmica ha provocat, expliquen els populars, l'augment de persones que es veuen obligades a vendre's la propietat on viuen per un preu inferior al que van pagar. Segons la formació, la situació d'aquestes persones es veu agreujada perquè han d'abonar la plusvàlua municipal de l'immoble. El regidor del PP Álvaro Benejam ha destacat que en l'actual context de crisi es produeix una injustícia fiscal perquè el valor de venda de l'habitatge és inferior al valor de compra.

Álvaro Benejam

La idiosincràsia d'aquest impost està pensada per gravar l'increment del valor. Avui dia, es produeix una injustícia fiscal.


Amb aquesta moció, el PP pretén que l'Ajuntament assumeixi el 95% de la quota que haurien de pagar les persones que es troben en aquesta situació. Benejam ha assegurat que els ajuntaments poden mitigar els efectes d'aquesta problemàtica establint modificacions en l'ordenança fiscal relativa a aquest impost. Segons el regidor del PP, el consistori no perdria diners sinó que en deixaria de guanyar.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquesta bonificació s'hauria d'ampliar al col·lectiu de la gent gran que per raons de salut la seva vivenda habitual sel's ha convertit en inhabitable per una sèrie d'obstacles com poden ser les escales sobretot a cases antigues del poble i necessiten vendre-la per poder accedir a una vivenda més adequada i no poden fer-ho perquè entre que els paguen molt menys del valor catastral i la plusvàlua municipal que han de pagar, un cop adquireixen una altra vivenda es queden pràcticament sense diners per seguir vivint tenint en compte que en aquesta edat poden necessitar atencions extres per raons de salut.

Salut Bueren Franquesa. Enviat el 11/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.