Supressió del 30% de regidors i de la paga de Nadal als empleats públics


Temes relacionats

'El Gall del Monestir' fa tertúlia amb els partits polítics (10/jul/12)

El govern espanyol delimitarà 'clarament' les competències locals ( 6/jul/12)

Conesa adverteix dels riscos del projecte de Llei de Bases de Règim Local (18/jun/12)


  • Comparteix:

Rajoy durant la seva intervenció / Font: 3cat24.cat

Rajoy durant la seva intervenció / Font: 3cat24.cat

El president del govern espanyol ha anunciat aquest dimecres que la reforma de l'administració local implicarà la reducció del 30% del nombre de regidors i que les finances dels ajuntaments estaran supervisades per l'Estat. En la seva compareixença al Congrés, Mariano Rajoy també ha advertit d'una reducció de competències dels ens locals i d'una 'reducció dràstica' de les empreses públiques municipals per eliminar duplicitats. Aquestes mesures formaran part de la reforma de la llei de bases de règim local que, previsiblement, aprovarà el Consell de Ministres de divendres.

Rajoy ha explicat durant la intervenció que els acords europeus tenen 'estrictes condicions' per a l'Estat espanyol, d'obligat compliment sota l'amenaça de sancions. En aquest sentit, el president espanyol ha assegurat que 'la realitat' és que l'Estat espanyol passa per 'la segona recessió més greu de la història', i que tot indica que 'l'any que ve continuarà'.

Per aconseguir aquest propòsit, el govern espanyol ha decidit fixar-se en les administracions locals donant més poder a les diputacions, fixant els sou dels alcaldes i regidors a través de barems i reduint el nombres d'empreses públiques en l'àmbit local per evitar duplicitats. A més, Rajoy ha explicat que es reduirà un 30% el nombre de regidors als ajuntaments.

Mariano Rajoy

El sou d'alcaldes i regidors s'establirà en funció de les característiques del municipi. Es reduiran un 30% de regidors i també el nombre d'empreses públiques.


Pel que fa a la funció pública, l'executiu espanyol ha decidit eliminar la paga extra de Nadal a tota la funció pública, inclosos els alts càrrecs, un esforç que també ha demanat als membres de la cambra.

Mariano Rajoy

Demanem un esforç a treballadors i alts càrrecs públics. No s'abonarà la segona paga extraodinària a nivell estatal, autonòmic i local.


De l'àmbit general el govern espanyol ha dit que apujarà l'IVA. El tipus general passarà del 18% al 21% i el del 8% al 10%. El superreduït es manté al 4%. També s'elevarà la fiscalitat mediambiental. Rajoy també ha avançat que suprimirà les deduccions per la compra d'habitatge, als nous compradors a partir del 2013. Ha assegurat que no renuncia a abaixar els impostos però assegura que les 'circumstàncies han canviat' i s'hi ha d''adaptar'.

El president espanyol ha anunciat la reducció de les cotitzacions socials un punt l'any que ve i un altre el 2014.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Si que ens està sortint cara la festa!

Estanislau Vives Serra. Enviat el 11/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.