Les mesures de Rajoy no deixen ningú indiferent


Temes relacionats

Supressió del 30% de regidors i de la paga de Nadal als empleats públics (11/jul/12)


  • Comparteix:

Les noves mesures que ha anunciat Rajoy tenen un efecte directe a les administracions locals catalanes / Font: Localpress

Les noves mesures que ha anunciat Rajoy tenen un efecte directe a les administracions locals catalanes / Font: Localpress

CiU entén la preocupació que ha generat les noves mesures anunciades aquest dimecres, pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, però creu que no queda altra opció a fer. El PP defensa que són la única alternativa per tirar endavant el país, mentre que els partits d'esquerres alerten que el govern espanyol ha fet un cop d'estat a la democràcia.

CiU assegura que entén la preocupació que han generat les noves mesures anunciades. La portaveu de CiU, Cristina Paraira, ha explicat però que cal aplicar mesures de racionalització en un context de crisi econòmica tot i que es mantenen a l'espera de veure la lletra petita de cada mesura.

Cristina Paraira

Entenem la preocupació que s'ha generat. Però hi ha mesures que cal aplicar en un context de crisi.


En clau econòmica, Paraira ha explicat que l'IVA no s'hauria de pujar fins el gener perquè estem en uns mesos on el turisme és clau per l'economia del país.

Des del Partit Popular, el seu portaveu, Jordi Carreras, ha destacat que les mesures anunciades 'són dures, però són les que el govern espanyol ha de prendre per poder sortir de la crisi i afrontar la situació amb la què el govern de Mariano Rajoy s'ha trobat el país'. Carreras ha afegit que ara el més important és saber qui són els responsables d'haver deixat en aquesta situació el país, i ha assenyalat directament als anteriors governs de Catalunya i Espanya.

Jordi Carreras

El que no és just és atacar el govern espanyol per prendre aquestes mesures. El que és greu és saber qui ens ha portat a aquesta situació i investigar si hi ha responsabilitats.


Els partits d'esquerres, en canvi, fan una lectura molt diferent. PSC, ICV i la CUP consideren que aquestes noves mesures representen un cop d'estat a la democràcia. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat, a més, que el nou paquest d'ajustos demostren que el Partit Popular ha pedut la brúixola a l'hora de governar.

Ferran Villaseñor

És un cop antidemocràtic cap als ajuntaments i la ciutadania. Pensem que el PP està perdut a l'hora de governar.


A més Villseñor ha destacat que les noves mesures econòmiques són 'un frau' que no ajudaran a incentivar l'economia, perquè faran caure encara més el consum i ha afegit que 'Espanya acabarà amb la mateixa situació que Grècia perquè s'estan prenent les mateixes mesures'.

ICV-EUiA, ha exposat que el govern espanyol ha atacat l'estat del benestar. El portaveu de la formació, Joan Calderon, ha demanat al govern espanyol que convoqui un referèndum per saber quin suport tenen aquestes mesures entre els ciutadans o que dimiteixi.

Joan Calderon

Demanem a Rajoy que convoqui un referèndum per saber quin suport tenen les mesures que aplicarà o que plegui. No tenen cap tipus de sentit.


Calderon ha lamentat que el govern espanyol segueixi sense aplicar cap mesura que afecti aquells ciutadans que tenen un poder adquisitiu alt ni tampoc s'hagin estudiat mesures per fer front al frau fiscal.

Finalment la CUP, considera que hi ha un atac a la democràcia i al sitema electoral. El portaveu Guim Pros, creu que Catalunya s'hauria de declarar insubmisa i no aplicar aquestes mesures.

Guim Pros

És una atemptat a la democràcia. Desde Catalunya hem de declarar-nos insubmisos a aquestes lleis que ens plantegen.


Pros a més, ha deixat clar que les mesures econòmiques tornen a estar orientades a aquells que pateixen més la crisi i són les contràries a les que caldria prendre per superar la crisi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.