L'alcaldessa dubta que a mig mandat es pugui canviar el nombre de regidors

Conesa és prudent i vol esperar a veure el text íntegre / Font: Localpress

Política

Publicat el 11/jul/12 per Raquel Ligero

L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que la proposta de reduir un 30% del nombre de regidors dels consistoris és 'jurídicament qüestionable' i 'poc respectuosa amb l'autonomia local'. Conesa ha assegurat que aprimant els ajuntaments 'no s'arribarà enlloc' i que ha de ser l'Estat espanyol qui doni exemple retallant les seves estructures. A més, l'alcaldessa ha destacat que treure competències a les administracions municipals suposa eliminar també serveis a la ciutadania. Tot i així, s'ha mostrat prudent a l'espera del text íntegre que es presentarà aquest divendres al Consell de Ministres.

Tot i ser conscient que en l'actual context de crisi econòmica s'han de prendre mesures i fer reformes estructurals per canviar les coses, Conesa ha posant en dubte algún dels anuncis que l'executiu espanyol ha fet aquest dimecres al matí. Conesa ha estat especialment crítica amb aquells punts que afecten a les administracions municipals, ja que considera que atempten contra l'autonomia local i suposen un impacte baix en el dèficit general de l'Estat.

Mercè Conesa

Qui produeix dèficit a l'Estat espanyol és l'estructura de l'Estat. Està bé que es prenguin aquestes mesures cap a l'administració local, però també s'ha d'aprimar ell.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



No obstant això, Conesa ha volgut ser prudent i fer una valoració definitiva un cop llegida 'la lletra petita', aquest divendres després del Consell de Ministres.