Bancs, sanitat, retallades i Eurovegas, al ple de juliol


Temes relacionats

El PP proposarà al ple una bonificació del 95% sobre la plusvàlua municipal (10/jul/12)

El PSC vol unitat local per matenir la universalitat de la sanitat (10/jul/12)

CiU alertarà al ple del perill de disminuir els ajuts per als discapacitats ( 9/jul/12)

ICV-EUiA presentarà una moció en contra Eurovegas (27/jun/12)

La CUP vol que l'Ajuntament deixi de pagar els préstecs que té amb Bankia (14/jun/12)


  • Comparteix:

La sessió comença a les set de la tarda

La sessió comença a les set de la tarda

El ple municipal d'aquest dilluns posarà sobre la taula l'actualitat política amb les mocions dels diferents grups municipals. CiU demanarà el rebuig del plenari a la disminució dels ajuts de l'Estat espanyol a persones amb discapacitat, mentre que el PSC sol·licitarà la derogació de l'euro per recepta i les retallades estatals en salut. De la seva banda, ICV-EUiA busca el posicionament contrari al projecte d'Eurovegas i la CUP insta a investigar la gestió de Bankia. En clau local, el PP proposa la creació d'una bonificació en el pagament de la plusvàlua en casos de persones que perdin diners en la venda del seu domicili habitual.

CiU presentarà una moció per instar el govern espanyol a mantenir els ajuts a les persones amb discapacitat que treballen en centres especials. La portaveu de CiU, Cristina Paraira, considera que l'Ajuntament s'ha de posar al costat d'aquestes persones en aquests moments de dificultat.

Cristina Paraira

Hem pensat que havíem d'estar a prop d'aquests col·lectius vulnerables.


De la seva banda, el PP porta al ple mesures per garantir el dret d'assistència i intervenció dels grups municipals a les comissions sectorials de treball dels consells de barri. També proposa la creació d'una bonificació del 95% de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), conegut com a plusvàlua municipal, per a les persones que perden diners en la venda del seu domicili habitual. El regidor del PP Álvaro Benejam ha destacat que en l'actual context de crisi es produeix una injustícia fiscal perquè el valor de venda de l'habitatge és inferior al valor de compra.

Álvaro Benejam

La idiosincràsia d'aquest impost està pensada per gravar l'increment del valor. Avui dia, es produeix una injustícia fiscal.


També en clau local, el PSC aposta per la creació d'un Pla Municipal de Dones i d'un Consell Municipal de Dones. Els socialistes, a més, buscaran el suport del ple per demanar la derogació de les retallades estatals en matèria de sanitat i de l'euro per recepta impulsat per la Generalitat. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, insta l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que facin força 'perquè CiU faci un canvi d'aliances' a favor de la sanitat.

Ferran Villaseñor

Demanem l'empara a l'alcadessa i al conseller Recoder perquè CiU faci un canvi d'aliances i hi hagi un pacte per preservar la sanitat i que CiU derogui l'euro per recepta.


ICV-EUiA posarà sobre la taula del ple el rebuig al projecte de complex d'oci Eurovegas.

CUP insta els grups municipals a demanar una investigació judicial i la depuració de responsabilitats per la gestió de Bankia. Ignasi Bea és regidor de la CUP.

Ignasi Bea

Volem que l'Ajuntament no pagui els préstecs que té amb aquesta entitat i que els pisos buits de l'entitat passin a formar part de la borsa de lloguer social.


La formació independentista també vol promoure el programari lliure a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.