L'Ajuntament defensa les seves competències en educació


Temes relacionats

La reforma deixa a les autonomies les competències locals d'educació i sanitat (13/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)

L'increment de l'IVA costarà 1'5 milions a l'Ajuntament (13/jul/12)


  • Comparteix:

Conesa en una imatge d'arxiu

Conesa en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament defensarà les seves competències en educació davant el nou marc competencial local que el govern espanyol vol limitar amb la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat a Cugat.cat que el consistori mantindrà el pressupost del patronat d'Educació per al 2013, així com garantirà els serveis obligatoris. Conesa ha qüestionat les mesures contra el dèficit públic de l'executiu espanyol en considerar que 'vulneren l'autonomia local'. Tot i així, ha advertit que s'hauran de revisar els serveis no obligatoris i que el consistori no podrà absorbir l'increment d'IVA d'alguns serveis que presta.

Davant el nou marc que establirà la futura llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració, que limita les competències dels ajuntaments, l'alcaldessa ha explicat que caldrà fer una reflexió profunda i amb consens dels grups municipals per garantir els serveis obligatoris i prioritzar quins es poden assumir de caràcter facultatiu, és a dir, no obligatoris.

És el cas de les competències locals en educació, com les escoles bressol i el manteniment dels centres de primària. En aquest àmbit, Conesa ha assegurat que el consistori mantindrà la seva dotació i el seu compromís de cara al 2013.

Mercè Conesa

Mantindrà el pressupost del patronat al 2013. Tenim uns serveis que no es poden tancar de la nit al dia i cal una profunda reflexió d'aquests serveis.


Els canvis previstos en l'avantprojecte del nou marc legal i competencial per als ajuntaments preveuen, entre d'altres, la regulació per part de l'Estat espanyol dels sous de càrrecs electes, la limitació dels assesors i la rebaixa del nombre de regidors en un 30% de cara al proper mandat. Un nou context que per a l'alcaldessa suposa un canvi de model municipal i una 'vulneració de l'autonomia local'.

Mercè Conesa

El control sobre els ajuntaments es pensa exercir directament des de Madrid sense cap tipus d'autonomia. Se'ns tracta com administracions de menor edat. No ho podem admetre.


Aquesta i altres reformes anunciades pel Consell de Ministres de divendres passat tenen com a objectiu reduir el dèficit públic. És el cas de l'increment en el tipus d'IVA, que també afecta serveis municipals i que Conesa ha advertit que el consistori no podrà assumir per no repercutir-ho en els usuaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.