Les esmenes de CiU fan que la CUP retiri la moció sobre el cas Bankia

Un dels edificis de l'entitat / Font: Ara.cat

Política

Publicat el 16/jul/12 per Marina Romero

El ple municipal ha debatut aquest dilluns la nacionalització de Bankia a través d'una moció de la CUP. La formació independentista volia instar l'Ajuntament a no pagar cap préstec dels que està amortitzant a aquesta entitat i proposava que els pisos de Bankia passessin a formar part de la borsa de lloguer social del municipi. CiU ha presentat diferents esmenes que han provocat finalment que la CUP retirés la moció perquè ha considerat que es desvirtuava el contingut inicial.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha denunciat que no hi hagi diners per a l'educació i la sanitat però sí per salvar bancs i ha defensat que Bankia és el cas que demostra que hi ha diners per allò que interessa. Bea ha defensat que una nacionalització ha de servir pel bé i l'interès comú i no per beneficiar només alguns.

Ignasi Bea

Bankia demostra que hi ha diners per al que es vol. Entenem que una nacionalització ha de servir per l'interès comú i no per mantenir els beneficis d'uns quants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor de la CUP, a més, ha demanat a CiU que retiressin les esmenes perquè no tenien res a veure amb el contingut del text que ha presentat la formació. Des de CiU, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat que les esmenes tenien la intenció de millorar el text original i ha reconegut que el cas de Bankia és 'molt greu'. Tot i així, Brugarolas ha defensat les esmenes introduïdes per la seva formació perquè 'calia precisar alguns continguts'.

Carles Brugarolas

CiU no està d'acord amb el què ha passat. Per què s'ha de rescatar Bankia? Potser seria més barat deixar-la caure. però hi ha aspectes de la moció que calia precisar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des del PP, el seu portaveu, Jordi Carreras, ha defensat que la nacionalització s'ha fet precisament pel bé comú i per salvar els drets de totes les persones que tenien dipòsits en aquesta entitat. Carreras ha recordat que al Consell d'Administració de Bankia estava format per representants de totes les formacions polítiques i s'ha mostrat partidari de demanar responsabilitat als culpables d'aquesta situació.

Jordi Carreras

Cal perseguir els culpables del cas Bankia amb independència del color polític de cadascun d'ells.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PSC i ICV-EUiA han criticat CiU per desvirtuar el contingut del text presentat per la CUP. També han lamentat que es destinin tots els esforços a salvar les entitats bancàries i no per a l'educació, la sanitat i altres drets i serveis bàsics que són, han dit, del tot necessaris per a la ciutadania.