L'Ajuntament rebutja la reducció d'ajuts als col·lectius de persones discapacitades


Temes relacionats

CiU alertarà al ple del perill de disminuir els ajuts per als discapacitats ( 9/jul/12)


  • Comparteix:

Actualment treballen 28 persones al Taller Jeroni de Moragas

Actualment treballen 28 persones al Taller Jeroni de Moragas

L'Ajuntament insta el govern de la Generalitat a aprovar un pla estratègic per als Centres Assistencials de Treball (CET), mantenir les subvencions del 75% del salari mínim interprofessional per a treballadors amb discapacitat i no reduir les aportacions econòmiques dels executius nacional i estatal en aquest sector respecte 2011. CiU ha presentat aquesta moció al ple, que ha esdevingut institucional, arran de la reducció dels ajuts de l'Estat espanyol a persones amb discapacitat i dificultats específiques.

El consistori ha manifestat el seu compromís amb la promoció d'accions de protecció de col·lectius vulnerables com les persones amb discapacitat o trastorn mental amb dificultats especials al mercat de treball. Ho ha fet a través d'una moció institucional, a proposta del Taller Jeroni de Moragas, en què ha demanat al govern un pla estratègic per als CET, i que ha defensat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Cal aprovar de manera consensuada un pla estratègic per als CET que contempli mesures per a la seva sostenibilitat, reestructuració i revitalització, per garantir la viabilitat financera.


El consistori també ha demanat a la Generalitat que es mantinguin els ajuts als CET d'iniciativa social, assegurant la subvenció del cost salarial corresponent al lloc de treball de fins el 75% del salari mínim interprofessional per als treballadors amb discapacitat amb especials dificultats. D'altra banda, el ple s'ha compromès a demanar a l'executiu espanyol que no es redueixin les aportacions econòmiques de 2011.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.