La moció del PP sobre la plusvàlua municipal no convenç ni CiU ni l'esquerra


Temes relacionats

El PP proposarà al ple una bonificació del 95% sobre la plusvàlua municipal (10/jul/12)

El PP vol que la web de l'Ajuntament especifiqui què cobren els alts càrrecs ( 6/jun/12)

El PP acusa l'equip de govern de desactivar les mocions populars (21/abr/09)


  • Comparteix:

La bonificació del 95% / Font: Promusa.cat

La bonificació del 95% / Font: Promusa.cat

La proposta del PP de crear una bonificació del 95% de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), conegut com a plusvàlua municipal, per a les persones que perden diners en la venda del seu domicili habitual ha quedat en no-res pel vot negatiu de CiU i les formacions d'esquerra. La formació nacionalista ha rebutjat la moció dels populars en el ple d'aquest dilluns perquè 'no és un bon moment per assumir aquest compromís', mentre que els grups d'esquerra hi han votat en contra per manifestar el seu rebuig a les darreres mesures d'estalvi del govern de l'estat.

Segons la moció presentada pel grup popular, l'actual conjuntura econòmica ha provocat un augment considerable de ciutadans que es veuen obligats a vendre el seu domicili habitual per un preu inferior al que van pagar. La situació d'aquestes persones es complica, ha explicat el PP, perquè han d'abonar l'import de la plusvàlua municipal, que té l'objectiu de gravar els guanys per l'increment de valor de la vivenda, un augment que segons els populars sovint no es produeix a causa de la crisi. El regidor del PP Álvaro Benejam considera que en aquests casos l'impost esdevé injust.

Álvaro Benejam

Que la persona hagi de liquidar aquest import quan no hi ha cap increment de valor ens sembla injust.


De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha manifestat que la idea és molt bona però no és un bon moment perquè l'Ajuntament assumeixi aquest compromís a causa de les darreres retallades impulsades pel govern de Mariano Rajoy.

Carles Brugarolas

Aquesta qüestió té sentit però ara votarem en contra perquè les mesures aprovades divendres són molt dures.


Tant el PSC com ICV-EUiA i la CUP han rebutjat debatre la moció. Malgrat això, la CUP i ICV-EUiA han justificat el seu seu vot negatiu per les darreres mesures aprovades pel govern de l'estat, que 'atempten contra la democràcia i el sector públic'. De la seva banda, els socialistes han argumentat, en el torn d'explicació de vot, que no troben adequada la moció perquè suposaria menys ingressos per a l'Ajuntament en uns moments molt difícils per a les administracions locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.