Sant Cugat estudiarà la implantació i promoció del programari lliure


  • Comparteix:

Sant Cugat estudiarà la implantació del programari lliure a l'Ajuntament / Font: Legalment.net

Sant Cugat estudiarà la implantació del programari lliure a l'Ajuntament / Font: Legalment.net

Sant Cugat promourà la instal·lació i l'ús de programari lliure a l'Ajuntament i als instituts i empreses municipals i vetllarà per la seva difusió i distribució en totes les institucions públiques i privades de la ciutat. La moció, proposada per la CUP, preveu iniciar un estudi de viabilitat, si és possible finançat per la Diputació, on es valorin els costos, els beneficis i l'establiment d'un calendari d'implementació. El ple ha aprovat la proposta, que ha estat esmenada per CiU, amb els vots de totes les forces polítiques excepte el PP, que s'ha abstingut.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha explicat que el programari lliure obre la possibilitat d'estalviar diners de les llicències informàtiques i permet una major transparència de l'administració pública.

Guim Pros

Segurament ens estalviarem diners, democratitzarem la xarxa i millorarem la transparència de les administracions.


El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha destacat que el programari lliure té alguns avantatges tècnics, econòmics i polítics respecte el software propietari. Puigneró ha elogiat la iniciativa de la CUP i ha ressaltat que encaixa amb la forma moderna de desenvolupar programari.

Jordi Puigneró

És una moció molt pertinent perquè el software lliure s'adiu amb les noves formes de desenvolupar-lo.


El PSC i ICV-EUiA també han donat suport a la moció i el PP s'ha abstingut per no acabar d'entendre per què es portava a ple aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.