El debat entorn el sistema sanitari evidencia les divergències dels grups


Temes relacionats

El PSC vol unitat local per matenir la universalitat de la sanitat (10/jul/12)


  • Comparteix:

La universalitat de la sanitat, a debat

La universalitat de la sanitat, a debat

Els grups municipals han evidenciat aquest dilluns al ple les seves divergències entorn les mesures aprovades per administracions supramunicipals. Una moció del PSC, de rebuig a les retallades estatals en matèria de salut i al copagament farmacèutic impulsat per la Generalitat, ha posat sobre la taula el debat polític, que finalment ha acabat sense acords en ser retirada la moció.

El text sol·licitava la derogació de les retallades en sanitat impulsades pel govern espanyol a través d'un decret llei, així com la retirada de l'euro per recepta.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha defensat la seva proposta d'acord en considerar que tant les retallades estatals en sanitat com el cobrament de l'euro per recepta impulsat per la Generalitat suposen un 'atemptat' contra el sistema sanitari universal.

Ferran Villaseñor

Ens posicionem en contra d'aquest canvi. Sé que ens diran que no hi ha una altra manera i que el tripartit és dolent.


Tot i així, el grup municipal de CiU ha presentat esmenes a aquesta moció per tal de retirar de l'acord els aspectes vinculats al copagament. El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha justificat les esmenes, ja que considera que són debats diferents.

Raül Grangé

Posen en el mateix pla un canvi de model que ve de l'Estat espanyol i una normativa que intenta fer la Generalitat. Són dos debats diferents.


La moció ha permès als grups municipals expressar el seu posicionament sobre el model de sistema sanitari i sobre les darreres mesures aprovades en aquest àmbit, tot i que el debat polític finalment ha quedat sense acord, ja que la proposta ha estat retirada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.