CiU tomba una moció contra 'Eurovegas' al·legant que s'ha de potenciar el turisme


Temes relacionats

ICV-EUiA presentarà una moció en contra Eurovegas (27/jun/12)


  • Comparteix:

'Eurovegas' s'ubicaria al Parc agrari del Llobregat / Font: Agroterritori.org

'Eurovegas' s'ubicaria al Parc agrari del Llobregat / Font: Agroterritori.org

El ple rebutja la moció presentada per ICV-EUiA en contra del possible desenvolupament d'un complex d'oci, casinos i hotels, popularment conegut com a Eurovegas, a l'entorn de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). CiU s'hi ha manifestat en contra, justificant que el projecte vol potenciar el turisme a Catalunya i oferir llocs de feina. Els ecosocialistes també instaven la Generalitat a fer un tràmit d'informació i participació pública abans de l'aprovació final del projecte.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha manifestat una oposició 'clara i ferma' al projecte d'Eurovegas, ja que considera que atacaria el territori i seria un pol d'atracció d'activitats il·lícites. A més, ha destacat que aquest no és el model de país que ha de seguir Catalunya.

Joan Calderon

Oposició clara i ferma en contra d'un projecte que atacaria el territori i significaria una forma de ser poc legalista.


La crítica a la falta de valors pel que fa a la construcció del model de país i la manca de sensibilitat mediambiental si finalment es desenvolupa el projecte, ha estat la tònica dels dels arguments presentats també per la CUP i el PSC, que han donat suport a la moció dels ecosocialistes. El PP també s'hi ha manifestat a favor en finalitzar els respectius arguments, tot i que en un inici havia valorat abstenir-se a l'espera de conèixer el projecte amb detall.

De la seva banda, CiU ha votat en contra al·legant que aquest complex contribuiria a potenciar el turisme a Catalunya, que actualment suposa el 10% del PIB. El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Josep Romero, ha defensat el posicionament del govern i ha destacat que no a tot arreu es pot posar I+D i s'han de generar nous llocs de feina.

Josep Romero

Catalunya és una societat plural on hi ha activitats diverses. No a tots els municipis podem posar I+D. Hem de potenciar el sector turisme.


ICV-EUiA ha exposat que tirar endavant aquest projecte suposaria tirar per la borda 32 anys de conservació del Parc agrari del Llobregat que, a més, avui genera 1.500 llocs de treball. De la seva banda, el PSC ha lamentat que els convergents no tinguin una mirada crítica cap a allò que fa el conseller de Territori i Sostenibilitat i exalcalde de la ciutat, Lluís Recoder.

La moció ha caigut amb 15 vots en contra i nou a favor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.