Sant Cugat ja té Pla Local d'Habitatge per als propers cinc anys


Temes relacionats

ICV-EUiA aposta incrementar un 37% el nombre d'habitatges públics projectats actualment ( 8/jun/12)

Sant Cugat necessitarà 1.400 habitatges públics nous en els propers cinc anys (30/mar/12)

Els partits celebren el Pla d'Habitatge, però divergeixen en el contingut (31/mar/12)


  • Comparteix:

L'habitatge protegit, un dels puntals / Font: Promusa

L'habitatge protegit, un dels puntals / Font: Promusa

El Pla Local d'Habitatge ja és una realitat. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns definitivament el document, que marca el full de ruta de la ciutat en matèria d'habitatge i situa en 1.400 pisos públics la demanda dels propers anys. El pla, que s'ha aprovat amb els vots de CiU i les abstencions de l'oposició, ha incorporat en el seu darrer tràmit al·legacions de la CUP, que incideixen en el foment del lloguer i en l'aposta municipal per la masoveria urbana, entre d'altres.

El Pla Local d'Habitatge 2012-2017 marca l'aposta estratègica per als propers cinc anys. En aquest sentit, el document situa en 1.400 pisos públics nous la demanda dels propers anys, que se centra en el foment del lloguer i amplia els criteris d'accés a l'adjudicació d'aquest tipus d'habitatge.

Un altre punt destacat del nou pla és la potenciació de l'Oficina Local d'Habitatge. La voluntat és que la ciutadania sigui conscient d'aquesta eina, que pretén col·locar al mercat públic pisos lliures. Una de les funcions d'aquesta oficina serà fer un assessorament complet sobre el model cooperatiu d'habitatge, tal com demanava la CUP.

També a proposta d'aquesta formació, el pla restringeix els habitatges públics de venda per a joves a favor del lloguer i marca com a prioritat la creació de l'Observatori Local d'Habitatge, que vol materialitzar la política de zero desnonaments al municipi.

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha explicat que l'equip de govern ha incorporat aquelles al·legacions de dimensió social, però no aquelles que limiten la capacitat de maniobra de Promusa.

Raül Grangé

Fer un percentatge mínim de venda ens permet fer caixa per invertir en habitatge de lloguer. En cap moment han presentat cap alternativa.


En aquest sentit, el portaveu de la CUP, Guim Pros, ha explicat que el pla corregeix alguns dels elements d'un model de ciutat que consideren 'difosa, disgregada i molt cara'.

Guim Pros

Partim de la crítica al model de ciutat, però el Pla d'Habitatge intenta corregir una part.


Tot i que el text no ha incorporat les al·legacions presentades per ICV-EUiA, la regidoria s'ha compromès a orientar la seva actuació de conformitat amb les propostes dels ecosocialistes. El pla s'ha aprovat amb els vots de CiU i les abstencions de l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.