El Govern es compromet a tenir el Pla Especial de Collserola a principis del 2013

La proposta ha arribat al Parlament de la mà d'ICV-EUiA / Font: Depana.org

Política

Publicat el 17/jul/12 per Raquel Ligero

El Pla Especial de Protecció de la Serra de Collserola serà aprovat inicialment durant el primer trimestre del 2013. Aquest pla -pendent de redacció- permet blindar la zona i impossibilitar la construcció en zones qualificades o desafectar reserves viàries. L'acord és fruit d'una resolució aprovada pel Parlament a instàncies del grup d'ICV-EUiA, després que diversos municipis, entre ells Sant Cugat, demanessin que s'abordés la seva aprovació abans de finals d'any.

El copresident d'ICV a Sant Cugat, Xavier Boix, ha subratllat que ha estat gràcies a la força dels municipis, que van aprovar mocions en favor del pla als respectius plens, que s'ha aconseguit un compromís de la Generalitat en aquest sentit. Finalment, el Pla Especial de Protecció del Parc Natural de Collserola serà una realitat el primer trimestre del 2013.

Boix també ha assegurat a Cugat.cat que la negociació per aconseguir el compromís del govern català no ha estat fàcil i ha criticat que el govern de CiU 'no hagi fet els deures' i 's'hagi adormit' amb aquest tema.

Xavier Boix

En aquests moments hauria d'estar redactada i a consultes i pel que es veu no l'hauran ni començat. El conseller Recoder ara no ha fet els deures quan els havia de fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Boix, aquest pla havia d'estar elaborat abans d'acabar el 2012 tal com estipulava la llei, i ha lamentat que el govern de CiU hagi fet pressió per canviar les dates. No obstant això, el copresident d'ICV a Sant Cugat ha destacat que el compromís d'elaboració d'aquest projecte és positiu.

El pla especial de protecció permet blindar l'àmbit del parc natural, no construir en zones qualificades i desafectar reserves viàries.