L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol


Temes relacionats

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)


  • Comparteix:

El president valldoreixenc confia que l'Estatut d'Autonomia empari les EMD catalanes / Font: Valldoreix.cat

El president valldoreixenc confia que l'Estatut d'Autonomia empari les EMD catalanes / Font: Valldoreix.cat

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, confia que el reconeixement de les EMD a l'Estatut d'Autonomia garanteix la continuïtat del model de descentralització territorial català, tot i la reforma de la Llei de Bases de Règim Local anunciada pel govern espanyol, que contempla la supressió d'aquest ens. Puig, a més, creu que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va parlar només de suprimir aquelles entitats locals que són 'opaques' en la seva gestió. El també president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC) s'ha mostrat esperançat que la nova llei de governs locals de Catalunya, actualment en tramitació, reguli i reconegui el paper de les EMD catalanes.

Puig s'ha mostrat cautelós davant l'anunci de Montoro ja que considera que les informacions que ha donat fins ara el govern espanyol 'no són molt concretes'. El també president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC) confia que l'Estatut d'Autonomia garanteix la continuïtat del model de descentralització territorial català.

Josep Puig

És una protecció més que tenim. L'Estatut està per sobre de la Llei de Bases Règim Local i pensem que això ens empara.


A més, Puig creu que quan el ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, va anunciar la possible supressió de les entitats locals menors es referia a aquelles entitats de caràcter menor que són 'opaques, que no són transparents en la seva gestió'.

Josep Puig

Entenem que el ministre feia referència a eliminar aquelles entitats que no són transparents, que són opaques en la seva gestió.


Puig també ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador a les EMD catalanes i ha recordat que aquests organismes són cabdals en la prestació de serveis en nuclis rurals, garanteixen l'arrelament de les poblacions autòctones en els seus territoris d'origen i juguen un paper cabdal en la gestió de boscos i espais comunals de les comarques pirinenques.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Que el Sr Puig estigui tranquil, no em tranquilitze gaire.

arnau martorell i escayola. Enviat el 18/jul/12


Que el Sr Puig estigui tranquil, no em tranquilitza gaire.Ni crec que deixi molt tranquil a gaire bé ningú, ja ha donat prou mostres d'aquest estat de ' perpètua tranquilitat' massa sovint.

arnau martorell i escayola. Enviat el 18/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.