El Pla de Barris a les Planes s'allargarà fins al 2014, dos anys més tard del previst


Temes relacionats

El Pla de Barris de les Planes organitza un curs de manteniment i ús de desbrossadores per a aturats (25/gen/12)

La Generalitat deu més de quatre milions d'euros a l'Ajuntament (20/gen/12)

L'Ajuntament executa el Pla de Barris de les Planes malgrat el retard de l'aportació de la Generalitat (18/gen/12)

Sant Cugat acollirà una trobada amb ajuntaments per compartir experiències sobre els plans de barris (12/des/11)

200.000 euros del pressupost de lliure disposició de les Planes, per urbanitzar el carrer Nostra Senyora de l'Estrada (31/mar/11)

Les Planes estrena millores urbanístiques, a l'espera del finançament per completar el Pla de Barris (11/des/10)

Executat un 65% del pressupost del Pla de Barris de les Planes (24/nov/10)

Un procés d'avaluació analitzarà les obres del Pla de Barris a les Planes (19/oct/10)

L'execució del Pla de Barris de les Planes s'avança sis mesos en el calendari previst ( 1/oct/10)

Les obres del Pla de Barris a les Planes avancen segons el calendari previst ( 9/ago/10)

El Pla de Barris utilitza l'hort per cohesionar les Planes i atraure altres ciutadans del voltant ( 4/jul/10)

Acabades les obres d'urbanització del camí de Can Flo de les Planes ( 9/abr/10)


  • Comparteix:

Una reunió anterior a les Planes

Una reunió anterior a les Planes

La llei de barris de les Planes s'allargarà fins al 2014, dos anys més tard del previst inicialment. En aquests moments, el projecte està potenciant l'execució de programes socials. Pel que fa a la urbanització de carrers, actualment estan en marxa les obres a Nostra Senyora de l'Estrada.

En un comunicat, el consistori ha informat el regidor de Medi Ambient i president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, va presidir la setmana passada, juntament amb el cap de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris de la Generalitat, Ramon Botey, i el delegat territorial del govern, Salvador Jorba, la quarta reunió anual del comitè de seguiment del Pla de Barris de les Planes (2008-2012). L'acte va tenir lloc al Casal les Planes i va comptar amb la presència de diversos representants d'entitats veïnals i socials d'aquest districte.

Durant la reunió, es va acordar demanar una pròrroga de dos anys - fins al 2014 - per acabar d'executar els projectes previstos en el Pla de Barris. En aquests moments ja s'han executat projectes per valor del 75% del pressupost total del pla, que és de quatre milions d'euros a repartir a parts iguals entre l'Ajuntament i la Generalitat. D'aquesta manera, el pressupost que encara hi ha disponible és d'un milió d'euros.

La Generalitat va refermar el seu compromís d'abonar el 50% de la inversió total d'aquest pla, tot i que en aquests moments no disposa d'una calendarització per efectuar els pagaments. Per aquest motiu, fins i tot es va contemplar la possibilitat d'allargar el Pla de Barris de les Planes fins al 2018 per ajustar el pressupost disponible amb les execucions de projectes que es vagin duent a terme.

En aquests moments el pla està potenciant l'execució de programes socials. S'estan duent a terme programes per fomentar l'associacionisme, s'ha creat un servei d'ocupació i es promouen actuacions de suport a joves, gent gran i famílies. També s'han programat activitats per difondre l'ús de les noves tecnologies, el coneixement de la natura i s'ha ajudat a dinamitzar el comerç del barri.

Pel que fa a la urbanització de carrers, actualment estan en marxa les obres a Nostra Senyora de l'Estrada. Aquest projecte, que té un pressupost de 235.000 euros, servirà per dur a terme una urbanització integral del carrer: es pavimentarà, es construiran voreres i es renovaran l'enllumenat i els serveis soterrats.

Un altre projecte previst en breu és el soterrament de les línies elèctriques de mitja tensió del Camí de Can Flo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.