Vistiplau de la Generalitat a la modificació del PGM al sector de Torre Negra


Temes relacionats

Torre Negra, més a prop de la protecció definitiva ( 4/jun/12)

Els propietaris de Torre Negra continuaran als tribunals després del nou pas de protecció (22/mai/12)

La protecció de Torre Negra avança amb reticències del PSC, ICV i CUP al traçat de la Ronda Sud (22/mai/12)


  • Comparteix:

Torre Negra / Font: Barcelona-blog

Torre Negra / Font: Barcelona-blog

La Comissió d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, depenent de la Generalitat, ha aprovat aquest dimarts la modificació del pla general metropolità (PGM) a l'àmbit de Torre Negra. La modificació canvia la classificació de la major part dels sòls del sector de la condició d'urbanitzable no delimitat a la de no urbanitzable. Amb aquest tràmit acaba el procés dut a terme per la Generalitat per protegir definitivament el sector.

La comissió dóna el vistiplau a la modificació del PGM aprovada provisionalment pel ple municipal el maig passat que comporta que les 165 hectàrees del sector de Torre Negra passin a ser sòl no urbanitzable - en concret, com a agrícola i forestal-. Així es vol preservar la zona, on el propietari majoritari dels terrenys, Núñez i Navarro, volia construir 2.800 habitatges.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que aquesta aprovació definitiva culmina un llarg procés per evitar l'urbanització d'aquest espai natural, i ha remarcat el caràcter agrícola dels terrenys.

Mercè Conesa

Estem assolint els darrers tràmits de l'aprovació defenitiva. La desclassificació comporta que Torre Negra és declarada zona agrícola i per tant no és edificable.


El ple va aprovar aquella requalificació provisional de Torre Negra com a sòl no urbanitzable amb el vot a favor de l'equip de govern (CiU). El PSC, ICV-EUiA i la CUP van posicionar-se a favor de la protecció de l'espai natural, però es van abstenir per rebutjar el traçat de Ronda Sud establert en el tràmit. El PP també es va abstenir, tot i veure amb bons ulls el dibuix del vial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.