L'alcaldessa nega que l'Ajuntament tingui cap vinculació amb el 'cas Palau'


Temes relacionats

El 'cas Palau' torna a esquitxar l'adjudicació de les obres del PAV3 (19/jul/12)

'El Gall del Monestir' tracta les novetats del 'cas Palau' (19/jul/12)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, durant la compareixença davant dels mitjans

L'alcaldessa, durant la compareixença davant dels mitjans

L'alcaldessa, Mercè Conesa, nega categòricament que l'Ajuntament estigui vinculat al 'cas Palau' i a l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet. Conesa ha dit que les obres del pavelló de la Rambla del Celler (PAV3) van ser adjudicades a la constructora Ferrovial amb totes les garanties legals i de manera transparent. L'alcaldessa ha respost així la interlocutòria judicial que veu indicis entre l'adjudicació d'aquelles obres i la trama del 'cas Palau'.

L'alcaldessa ha sortit en defensa de la transparència de l'Ajuntament, dels seus equips tècnics i de l'adjudicació i construcció del PAV3. Conesa ha explicat que el procés va respectar la legalitat, que es va basar en criteris dels tècnics i que va rebre el vistiplau del secretari del consistori.

Conesa ha criticat la feblesa dels indicis en què es basa la interlocutòria judicial, ha demanat respecte per a Sant Cugat i ha obert la porta a emprendre accions per defensar el nom del municipi.

Mercè Conesa

Ens sobta i ens agradaria conèixer aquests indicis judicials. Volem reivindicar la nostra honorabilitat.


Segons Conesa, fa 16 mesos l'Ajuntament va col·laborar amb la justícia per aclarir el cas i va facilitar tota la informació demanada des dels estaments judicials. No ha estat fins ara i a través dels mitjans de comunicació que han tornat a tenir notícies del cas, un fet que Conesa ha lamentat. En aquest context, ha afegit que, en el període que la justícia està investigant, Ferrovial es va presentar a nou concursos d'obres a la ciutat i que només va guanyar el del PAV3, una dada que demostraria l'absència d'una entesa entre la constructora i el govern local.

L'alcaldessa assegura haver mantingut aquest dijous contactes amb l'oposició a través de correus electrònics. Segons Conesa, els partits ha tingut a la seva disposició tots els documents relacionats amb el projecte de PAV3 i ha avançat que es reunirà la setmana vinent amb l'oposició per aclarir qualsevol dubte que puguin tenir.

A la pregunta de si existeix una conspiració judicial contra CDC tal com ha afirmat el secretari adjunt del partit, Oriol Pujol, Conesa no ha volgut entrar a valorar la interlocutòria judicial com a membre de la formació. Segons l'alcaldessa, l'objectiu de la roda de premsa era defensar l'honorabilitat de Sant Cugat i tranquil·litzar la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.