L'alcaldessa nega que l'Ajuntament tingui cap vinculació amb el 'cas Palau'

L'alcaldessa, durant la compareixença davant dels mitjans

Política

Publicat el 19/jul/12 per Josep Gimeno

L'alcaldessa, Mercè Conesa, nega categòricament que l'Ajuntament estigui vinculat al 'cas Palau' i a l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet. Conesa ha dit que les obres del pavelló de la Rambla del Celler (PAV3) van ser adjudicades a la constructora Ferrovial amb totes les garanties legals i de manera transparent. L'alcaldessa ha respost així la interlocutòria judicial que veu indicis entre l'adjudicació d'aquelles obres i la trama del 'cas Palau'.

L'alcaldessa ha sortit en defensa de la transparència de l'Ajuntament, dels seus equips tècnics i de l'adjudicació i construcció del PAV3. Conesa ha explicat que el procés va respectar la legalitat, que es va basar en criteris dels tècnics i que va rebre el vistiplau del secretari del consistori.

Conesa ha criticat la feblesa dels indicis en què es basa la interlocutòria judicial, ha demanat respecte per a Sant Cugat i ha obert la porta a emprendre accions per defensar el nom del municipi.

Mercè Conesa

Ens sobta i ens agradaria conèixer aquests indicis judicials. Volem reivindicar la nostra honorabilitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Conesa, fa 16 mesos l'Ajuntament va col·laborar amb la justícia per aclarir el cas i va facilitar tota la informació demanada des dels estaments judicials. No ha estat fins ara i a través dels mitjans de comunicació que han tornat a tenir notícies del cas, un fet que Conesa ha lamentat. En aquest context, ha afegit que, en el període que la justícia està investigant, Ferrovial es va presentar a nou concursos d'obres a la ciutat i que només va guanyar el del PAV3, una dada que demostraria l'absència d'una entesa entre la constructora i el govern local.

L'alcaldessa assegura haver mantingut aquest dijous contactes amb l'oposició a través de correus electrònics. Segons Conesa, els partits ha tingut a la seva disposició tots els documents relacionats amb el projecte de PAV3 i ha avançat que es reunirà la setmana vinent amb l'oposició per aclarir qualsevol dubte que puguin tenir.

A la pregunta de si existeix una conspiració judicial contra CDC tal com ha afirmat el secretari adjunt del partit, Oriol Pujol, Conesa no ha volgut entrar a valorar la interlocutòria judicial com a membre de la formació. Segons l'alcaldessa, l'objectiu de la roda de premsa era defensar l'honorabilitat de Sant Cugat i tranquil·litzar la ciutadania.