Conesa confia que l'Estatut garanteixi l'EMD de Valldoreix


Temes relacionats

L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol (18/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix resta a l'expectativa

L'EMD de Valldoreix resta a l'expectativa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, confia que l'Estatut freni la desaparició de les EMD anunciada pel govern espanyol i inclosa a l'avantprojecte de reforma de la Llei de Bases del Règim Local. Conesa ha explicat que en principi aquesta reforma no hauria de passar per sobre d'una llei orgànica com és l'Estatut, però que caldrà veure la lletra menuda.



Conesa s'alinea d'aquesta manera amb el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, que la setmana passada ja va anunciar la seva confiança que el reconeixement de les EMD a l'Estatut garanteixi la continuïtat del model de descentralització territorial català.

Durant la seva darrera entrevista a Cugat.cat, Conesa ha destacat que no pensa en cap moment en la supressió de l'EMD i ha afirmat que cal estar orgullosos que a Sant Cugat hi hagi una 'identitat pròpia' com és la de Valldoreix.

Mercè Conesa

Cal aclarir primer si una Llei de Bases pot canviar el que diu l'Estatut. En principi no però cal veure la lletra menuda i jo no penso plantejar cap supressió.


Conesa ha explicat que sempre aniran de la mà amb l'EMD de Valldoreix i ha obert la porta a una possible mancomunació de serveis o a un altre tipus d'organització si és necesari.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Les paraules de l'alcaldessa ,Mercè Conessa : 'confiem' o 'en principi' ens deixen la sensació d'incertesa i intranquil.litat, davant del futur de l'EMD , contrariament allò que volia tranmetra el Sr Puig.

arnau martorell i escayola. Enviat el 24/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.