Conesa proposa transformar les diputacions en vegueries

Conesa durant una entrevista a Cugat.cat

Política

Publicat el 25/jul/12 per Anna González

L'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que s'ha de plantejar la transformació de les diputacions en vegueries. La també vicepresidenta de la Diputació de Barcelona aposta per aprofitar l'estructura ja existent per iniciar la conversió cap el model territorial català propi. De la mateixa manera, proposa l'eliminació dels consells comarcals en zones com l'àrea metropolitana de Barcelona per evitar duplicitats administratives.

La proposta de Conesa arriba en un moment en què la reforma de la Llei de Bases del Règim Local plantejada pel govern espanyol aposta per incrementar el pes de les diputacions. Una reforma, ha dit Conesa, que suposarà una recentralització i més control estatal de les competències, quan el 'camí lògic' és la seva supressió.

Per això, la també vicepresidenta de la Diputació de Barcelona creu que és el moment de transformar aquestes administracions supramunicipals en vegueries per avançar en el model territorial català i evitar crear noves estructures en un context de crisi.

Mercè Conesa

La proposta correcta és canviar les diputacions per vegueries, per ser una part de l'organització territorial de Catalunya i començar a treballar en el model català propi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i així, Conesa sí que es partidària d'eliminar alguns consells comarcals, especialment els de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Mercè Conesa

Els consells comarcals han de ser una eina de mancomunar serveis en zones on són necessaris, però a l'àrea metropolitana els consells poden desaparèixer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En el cas de Sant Cugat, la ciutat forma part del consell comarcal del Vallès Occidental i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). És per això que Conesa aposta per la simplificació administrativa amb l'objectiu d'evitar duplicitats.