Valldoreix i l'AEMDEC demanen signatures per evitar l'eliminació de les EMD


Temes relacionats

Conesa confia que l'Estatut garanteixi l'EMD de Valldoreix (24/jul/12)

Josep Puig (EMD): 'L'Estatut està per sobre de la Llei de Bases Règim Local i això ens empara' (19/jul/12)

L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol (18/jul/12)


  • Comparteix:

L'EMD liderarà la recollida de signatures en contra la reforma de la Llei de Bases/ Font: EMD

L'EMD liderarà la recollida de signatures en contra la reforma de la Llei de Bases/ Font: EMD

L'EMD de Valldoreix i l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya (AEMDEC) organitzen una recollida de signatures en contra de la supressió de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) anunciada pel govern espanyol. La iniciativa va adreçada a qualsevol ciutadà, resident o no d'una EMD, i compta també amb el suport de les agrupacions d'Astúries, València, Burgos i Castella-La Manxa, entre d'altres.

La iniciativa, sorgida de la Federació Andalusa d'Entitats Locals Municipals (FAEM), té com a principal objectiu retirar el punt de la reforma de la Lei de Bases de Règim Local que preveu l'eliminació de les 3.725 Entitats d'Àmbit Territorial Inferiors al Municipi (EATIM) de tot l'Estat espanyol.

Fins a finals del mes d'agost, l'EMD i la resta de federacions de l'Estat espanyol volen recollir més de 100.000 signatures que es presentaran al Congrés dels Diputats espanyol el primer dijous de setembre, on també es discutirà amb els grups parlamentaris les necessitats de les EATIM.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat a Cugat.cat que la iniciativa ha arribat arran de la col·laboració amb altres associacions d'entitats descencentralitzades i que, en paral·lel, sestant fent gestions amb el grup de CiU al congrés.

Josep Puig

Fruit de contactes amb entitats d'Andalusia ha sortit la possibilitat de recollir signatures i ens hi hem afegit. També estem fent gestions amb CiU per portar-ho al congrés.


Tot i que l'EMD de Valldoreix assegura que la mesura adoptada pel Consell de Ministres no afectaria les EMD catalanes, ja que la competència en matèria de territoris descentralitzats depèn de la Generalitat, el seu president considera necessari sumar esforços amb la resta de federacions a àmbit estatal per així tenir més força en la defensa dels governs locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.