Posposada fins al setembre l'aprovació de la Llei de Bases de Règim Local


Temes relacionats

Terratrèmol municipal (2) (31/jul/12)

Cimera govern-oposició al setembre per tractar el futur dels serveis locals (26/jul/12)

'El Gall del Monestir' analitza la nova llei de bases de règim local (17/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)


  • Comparteix:

Cristóbal Montoro impulsa la reforma que vol limitar les competències municipals / Font: La Moncloa

Cristóbal Montoro impulsa la reforma que vol limitar les competències municipals / Font: La Moncloa

La reforma de la Llei de Bases de Règim Local queda aturada almenys fins al setembre. L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha confirmat aquest dilluns que el govern espanyol 'ha retirat' la reforma de la Llei de Bases de Règim Local. El Ministeri d'Hisenda espanyol pretenia presentar-la divendres en Consell de Ministres.

Segons Bustos, s'ha retirat el projecte perquè 'és evident que no tenia ni l'acord polític ni el consens institucional que requereix una llei de Bases que ha d'afectar tot el món local'. Per al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristobal Montoro, no s'ha retirat cap mesura sinó que es manté obert el diàleg sobre la Llei de Bases. Montoro també ha arrencat el compromís de complir amb l'objectiu de dèficit de les administracions locals fins el 2015.

Bustos ha remarcat que es presentaran alternatives al projecte espanyol amb mesures com més flexibilitat amb els límits del deute. El president de la Federació de Municipis de Catalunya també ha destacat que la reforma de Montoro suposa una invasió de competències.

Manuel Bustos

La reforma s'ha retirat. No hi havia consens. També suposava una invasió de competències.


Segons el diari 'Ara', alguns dels alcaldes que s'han oposat a la reforma són del PP, el mateix partit de Montoro. El ministre havia organitzat una reunió aquest dilluns per donar a conèixer el projecte de reforma als municipis. En aquesta trobada, el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, el popular Íñigo de la Serna, hi va manifestar els seus dubtes per les modificacions que vol aplicar l'executiu espanyol.

La reforma de la Llei de Bases de Règim Local pretén delimitar les competències municipals, reforçar el paper de les diputacions, reduir el nombre regidors un 30% i limitar el sou dels alcaldes, que no podria superar el d'un ministre. Està previst que hi hagi una nova reunió entre el ministeri espanyol i els consistoris al setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.