Eduard Pomar nega que el procés negociador hagi estat 'comèdia' i diu que el govern tripartit aplicarà polítiques 'nacionalistes'


  • Comparteix:

Pomar diu que el procès negociador ha estat 'net'.

Pomar diu que el procès negociador ha estat 'net'.

ERC de Sant Cugat nega que el procés de negociacions amb CiU pel pacte de govern a la Generalitat hagi estat una comèdia, tal i com han afirmat des de la federació nacionalista. Per la seva banda, des del PSC han afirmat que el pacte d'esquerres suposarà el canvi que necessita Catalunya, mentre que ICV ha deixat clar que el suport a Pasqual Maragall passa pel compliment dels compromisos electorals dels ecosocialistes.

Des d'ERC de Sant Cugat han volgut deixat clar que les negociacions postelectorals entre els republicans i CiU no han estat una comèdia, tal i com s'afirma des de la federació.

El portaveu local d'ERC, Eduard Pomar, també ha explicat que el pacte d'esquerres no posarà en perill l'estabilitat del pacte de govern a l'Ajuntament. Igualment, Pomar ha tranquilitzat els votants dels republicans afirmant que les polítiques del futur govern de Catalunya seran de caire 'nacionalista'.

Eduard Pomar

ERC no defraudarà els catalans perquè contribuirà a fer avançar el país


L'anunci d'un pacte de govern entre PSC, ERC i ICV ha estat molt ben rebut per l'agrupació local dels socialistes. El seu portaveu Jordi Menéndez s'ha mostrat molt satisfet perquè Pasqual Maragall sigui president, i ha remarcat que la majoria d'esquerres és la més representativa que hi ha al Parlament de Catalunya.

Jordi Menéndez

La majoria d'esquerres és la més representativa de les majories possibles políticament que hi ha al Parlament de Catalunya


A l'espera d'acabar de tancar l'acord entre les tres formacions, el membre de la secció local ICV-EUiA, Xavier Boix, explica que no donaran suport a Pasqual Maragall pel sol fet de ser d'esquerres, sinó que volen que es compleixin un requisits mínims.

Xavier Boix

No entrarem en aquest govern pel sol fet que sigui d'esquerres: volem que es compleixin punts del nostre programa


De moment, Pasqual Maragall ja ha acceptat l'encàrrec de sotmetre's dilluns vinent al debat d'investidura com a candidat a president de la Generalitat. D'altra banda, les formacions nacionals del PSC, ERC i ICV-EA enviaran una carta al govern de la Generalitat en funcions per demanar que no es prenguin decisions d'importància que puguin condicionar l'acció del nou govern tripartit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.