El PSC reclama a Conesa diàleg per marcar el futur dels serveis municipals


Temes relacionats

Posposada fins al setembre l'aprovació de la Llei de Bases de Règim Local (31/jul/12)

Cimera govern-oposició al setembre per tractar el futur dels serveis locals (26/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)


  • Comparteix:

Els grups municipals es reuniran al setembre per determinar el futur dels serveis municipals

Els grups municipals es reuniran al setembre per determinar el futur dels serveis municipals

El PSC demana a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que no utilitzi la seva majoria absoluta i es mostri oberta al diàleg en la reunió que els grups municipals faran al setembre per determinar el futur dels serveis municipals arran de la proposta de reforma de la Llei de Bases de Règim Local del govern espanyol. Els socialistes mostren mà estesa a l'equip de govern i, d'altra banda, treballen en una resolució de cara al proper ple per instar la Generalitat a defensar la tasca dels electes davant la intenció de la reforma de reduir el nombre de regidors un 30%.

La proposta de modificació de la Llei de Bases de Règim Local, que ha quedat aturada fins al setembre, delimitarà quines són les competències que han d'assumir els consistoris obligatòriament i quines són de caràcter voluntari. D'aquesta manera, el govern espanyol vol eradicar duplicitats i evitar que els ajuntaments assimilin competències per les quals no tenen finançament.

Davant la incidència que aquesta reforma pugui tenir sobre Sant Cugat, l'alcaldessa va anunciar fa unes setmanes que convocaria al setembre els partits amb presència al ple per determinar el futur dels serveis que presta el consistori. El PSC ja ha avançat que, de cara a aquesta trobada, espera que Mercè Conesa 'no utilitzi la seva majoria absoluta per aplicar reformes de manera unilateral'. El regidor del PSC, Pere Soler, ha mostrat mà estesa del seu partit i demana que l'alcaldessa no es precipiti en la presa de decisions.

Pere Soler

Hi hagut un posicionament per part del govern que consensua algunes mesures amb les entitats municipalistes. Nosaltres diem que abans de prendre cap decisió en l'àmbit local, acabem de saber quina és la proposta que hi ha sobre la taula.


L'objectiu de la trobada de partits al setembre és, tal com va dir Conesa, consensuar quines prestacions no obligatòries són indispensables per a la ciutat. Pel PSC, aquests serveis són exactament aquells que demanda el ciutadà.

Pere Soler

Volem escoltar la proposta de l'alcaldessa i en base a la proposta també que hi hagi de l'Estat. Educació, sanitat, serveis socials, transport... i els serveis que demanda el ciutadà, per a nosaltres, són imprescindibles.


D'altra banda, i de cara al proper ple, els socialistes treballen en una resolució per instar la Generalitat a posar en valor la tasca de les regidores i regidors en virtut de la reducció del 30% dels electes que proposa la modificació de la Llei de Bases del Règim Local.

El PSC considera que la reforma de la llei impulsada per l'executiu espanyol provoca una greu involució democràtica i un 'atac al món local' i al principi de subsidiarietat. Sobre el futur de les EMD, el PSC advoca per la continuïtat d'aquestes entitats i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com a instruments de gestió eficaç.

A més, el partit també ha aprofitat per denunciar de nou un sobredimensionament tant de càrrecs de confiança de l'Ajuntament com d'algunes àrees, que segons el PSC tenen un important impacte en el pressupost municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.