EL PSC, indignat per la invitació de Recoder als socialistes catalanistes


  • Comparteix:

Recoder va fer la seva 'invitació' des de Bellver de Cerdanya /Font: ANC

Recoder va fer la seva 'invitació' des de Bellver de Cerdanya /Font: ANC

El PSC local s'ha mostrat indignat per la invitació del conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Lluís Recoder, perquè els socialistes catalanistes entrin a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), tal com va fer l'actual conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Els socialistes santcugatencs han emplaçat l'exalcalde de la ciutat a solucionar la 'mala gestió' del seu departament en lloc de primar 'la seva projecció personal'. La secció local del PSC també ha aprofitat per instar els socialdemòcrates convergents a marxar del partit o canviar la seva ideologia si no se senten còmodes amb els principis de CDC.

Al PSC li ha caigut com una gerra d'aigua freda les declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat i exalcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, convidant l'ala catalanista del PSC a entrar a les files de la 'Casa Gran del Catalanisme' com va fer en el seu moment el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Tot i que la invitació de Recoder va rebre després rèpliques en el sentit invers per part del primer secretari i el secretari d'organització del PSC, Pere Navarro i Daniel Fernández, els socialistes santcugatencs han carregat contra el conseller dient que la seva proposta obeeix a una voluntat de 'projecció personal'.

La secció local del PSC considera que el conseller hauria de centrar-se més a solucionar els problemes de Territori i Sostenibilitat en lloc d'esperonar el 'transfuguisme polític'. El regidor socialista, Pere Soler, ha convidat els socialdemòcrates de CDC a marxar de la formació o canviar d'ideologia.

Pere Soler

Si hi ha persones socialdemocràtes i catalanistes dins CDC que s'ho facin mirar o canviïn de partit perquè en un partit de dretes i neoliberal com CDC aquestes persones no hi tenen cabuda


En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va subratllar que a CDC hi ha un sector de pensament socialdemòcrata que 'pot tenir un 'feeling' perfecte' amb molts militants del PSC.

Lluís Recoder

No crec que Ferran Mascarell se senti incòmode en el nostre projecte, i el camí que ha seguit el poden seguir altres persones del PSC


L'exalcalde de Sant Cugat va fer aquestes declaracions arran de la polèmica generada pel vot a favor del pacte fiscal del disputat socialista i exconseller Ernest Maragall.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquests no són els problemes que preocupen a la gent. Els polítics segueixen en una altra orbita.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 22/ago/12


Narcís Clavell. Enviat el 23/ago/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.