Conesa: 'El govern espanyol no s'estreny el cinturó com els ajuntaments'


Temes relacionats

La classe obrera és la més perjudicada per les mesures de Rajoy, segons els sindicats (11/jul/12)


  • Comparteix:

Mercè Conesa està 'amoïnada' per la situació de l'Ajuntament. /Font: Pepavila.com

Mercè Conesa està 'amoïnada' per la situació de l'Ajuntament. /Font: Pepavila.com

L'alcaldessa, Mercè Conesa, acusa el govern espanyol de no estrènyer-se el cinturó tant com fan els consistoris en termes d'austeritat i aprimament coincidint amb l'entrada en vigor aquest dissabte del nou IVA. L'alcaldessa es mostra 'molt preocupada' per l'augment d'1,5 milions d'euros de despesa que suposarà l'increment de l'impost en els pressupostos del 2013. Tot i remarcar que l'Ajuntament haurà de bregar amb morositats i manca d'ingressos, Conesa llança un missatge de tranquil·litat per afirmar que l'administració local podrà afrontar-ho.

Des d'aquest dissabte l'IVA passa, en el cas del tipus general, del 18% al 21% i, en el reduït, del 8% al 10%. Un canvi que suposarà un increment en la despesa dels comptes de l'any vinent d'1,5 milions d'euros en virtut d'aquest concepte, segons els càlculs de l'Ajuntament. A aquests números, cal afegir un sobrecost de mig milió d'euros pel fet que la mesura entra en vigor en el mes de setembre fent que els pagaments de la resta d'exercici s'efectuïn ja amb les noves tarifes.

Una situació que preocupa molt l'alcaldessa, Mercè Conesa, que, en declaracions a Cugat.cat, ha carregat contra l'executiu de Mariano Rajoy per exigir més a les ciutats i autonomies en lloc de retallar despeses en el si del govern espanyol. No obstant això, Conesa ha llançat un missatge d'optimisme.

Mercè Conesa

Patirem per aquest 1'5 milions d'euros, per la morositat i la manca d'ingressos, però ens en sortirem perquè hem fet els deures.


Conesa defensa un cop més el principi de subsidiarietat que posa en valor la feina dels consistoris a l'hora d'acostar la prestació dels serveis públics a la ciutadania.

Aquest dijous, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que no té previst apujar els impostos ni de l'IRPF ni de l'IVA en els pressupostos per al 2013, tot i que adverteix que mantindrà la disciplina per reduir el dèficit públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.