ICV-EUiA defensarà el comerç de proximitat a través d'una moció


  • Comparteix:

ICV-EUiA veu perillar el comerç de proximitat

ICV-EUiA veu perillar el comerç de proximitat

ICV-EUiA vol que el ple es posicioni en contra de la liberalització dels horaris comercials anunciada pel govern de Mariano Rajoy. Els ecosocialistes veuen en el decret del govern espanyol un atac al comerç de proximitat i una vulneració de l'Estatut de Catalunya. Per tot això la moció insta el govern a rebutjar aquest decret.

Els ecosocialistes creuen que la liberalització d'horaris comportarà la destrucció del model comercial de la ciutat. Aquesta llibertat horària es traduirà amb la destrucció de llocs de treball al petit comerç i dificultarà encara més la conciliació de la vida laboral i familiar. Una altra conseqüència que preveu la formació és el trencament dels eixos comercials dels nuclis urbans amb els corresponents problemes de cohesió social.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha assegurat que aquest decret és una 'invasió competencial' de l'Estat espanyol cap a Catalunya i considera que s'ha de potenciar el comerç de proximitat.

Joan Calderon

Entenem que per sortir de la crisi cal dinamitzar el petit comerç i aquest decret focalitza el negoci cap a les grans superfícies . És també una invasió competencial.


La formació considera que, si el decret tira endavant, seran les grans superfícies les que es veuran afavorides en detriment del comerç de proximitat.

Calderon ha agraït la bona rebuda que ha tingut el text a la resta de partits i augura que s'aprovi per amplia majoria en el proper ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.