Conesa: 'Vegueries i diputacions haurien de ser el mateix per evitar duplicitats'


Temes relacionats

Conesa: 'El govern espanyol no s'estreny el cinturó com els ajuntaments' ( 1/set/12)


  • Comparteix:

Conesa ha visitat els estudis de Cugat.cat per ser entrevistada a 'La Tarda' de La Xarxa

Conesa ha visitat els estudis de Cugat.cat per ser entrevistada a 'La Tarda' de La Xarxa

L'alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, considera que el país ha d'afrontar una simplificació de la seva estructura administrativa com a mesura d'estalvi econòmic i per una millor gestió. Ho ha dit en una entrevista a 'La Tarda' de La Xarxa on ha subratllat que les vegueries i les diputacions s'haurien de fusionar per tal d'evitar duplicitats, però sense posar en perill la prestació dels serveis bàsics. Conesa també ha exposat que a Sant Cugat també hi haurà un aprimament de l'Ajuntament que passarà per buscar col·laboracions público-privades i eliminar o ajustar serveis que no són sostenibles.

En una entrevista al programa 'La Tarda' de La Xarxa, Conesa ha assegurat que la Diputació ha de ser fidel a la seva tasca de suport als consistoris tot i que és conscient que cal una simplificació de l'administració. Segons la vicepresidenta de l'ens, s'han d'evitar duplicitats i per això considera que les vegueries i les diputacions haurien de fusionar-se. També ha destacat que s'han de reorientar alguns consells comarcals com el del Vallès Occidental.

Mercè Conesa

Una de les opcions podria ser que les esmentades vegueries o les diputacions fossin el mateix. I els consells comarcals també s'haurien de reorientar.


En l'àmbit local, l'alcaldessa ha subratllat que els pressupostos de 2013 es troben davant d'un escenari complicat i que s'haurà de fer també un aprimament de l'administració. Segons Conesa, això passa per buscar col·laboracions público-privades i eliminar o ajustar serveis que no són sostenibles. En aquest sentit, Conesa s'ha referit a l'eliminació de la línia d'autobusos L6 i la posada en marxa de la L11.

Mercè Conesa

El que farem serà un cert aprimament de l'administració buscant col·laboracions público-privades en determinats serveis i eliminar o ajustar d'altres que no són sostenibles.


L'alcaldessa ha exposat com a claus per a la reactivació econòmica del municipi l'aposta per a la creació de noves empreses i el foment de l'emprenedoria, especialment entre els més joves.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Si vols una simplificació de les estructures administratives com a mesura d'estalvi econòmic comença per el teu ajuntament. Menys regidors i menys carrecs de confiança. Tu saps perfectament que no afecta a la seva gestió.

Joan Serrallonga. Enviat el 6/set/12


Aristòtil ja deia que si dues coses són exactament iguals, una no existeix... Si les vegueries han de ser el mateix que les províncies deixin de perdre el temps i que es posi a treballar en reduir el deute de Sant Cugat per administrar de manera eficient els diners que encara ens queden. Trobo molt poc seriós perdre el temps amb debats que no porten en lloc amb la que està caien... Aquesta setmana les vegueries, la que ve la independencia, la que següent el canvi climatic, l'altre el "génere" dels àngels,... És com si no s'adonessin! Irresponsables!

Estanislau Vives Serra. Enviat el 6/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.