Contribució santcugatenca a la gran concentració per la independència


  • Comparteix:

'Independència' ha estat el crit més escoltat a la manifestació

'Independència' ha estat el crit més escoltat a la manifestació

Santcugatencs de totes les edats s'han sumat aquest dimarts a la gran concentració per la independència a Barcelona. L'escriptor Víctor Alexandre, l'historiador Joan B.Culla i l'alcaldessa i representant de la nostra localitat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Mercè Conesa, han format part de la capçalera de la manifestació. Sant Cugat per la Independència s'ha implicat a fons en aquesta reivindicació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Conesa ha obert la porta a una consulta sobre la independència amb la resta de localitats de l'associació municipalista independentista.



Entre 1,5 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana, i 600.000, segons la delegació del govern espanyol, han marxat per Barcelona entre un mar d'estelades aquest dimarts. Entre ells, molts santcugatencs, que han fet cas a la crida de l'organització i s'han afegit a una concentració històrica en defensa de la independència de Catalunya.

La immensa majoria de participants han optat per anar a la marxa amb els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que han ampliat horaris i freqüències per rebre més passatgers. Tot i això, hi ha hagut moments de la tarda en què els combois estaven plens a vessar. Segons dades de l'empresa, els trens han transportat un 95% més de viatgers que l'Onze de Setembre de l'any passat. La totalitat de santcugatencs consultats per Cugat.cat a l'estació de Lluís Millet han deixat clar que baixaven a Barcelona per reclamar la independència.

Santcugatencs

Reclamem la independència. Hem de marxar. Ens oprimeixen. / Semblem una colònia. La nostra fita és la independència.


Per la seva banda, Sant Cugat per la Independència ha tingut un paper essencial en l'organització de la concentració. Un dels seus impulsors des de Sant Cugat, Jaume Terribas, ha destacat que la unitat que ha aixecat la marxa ha estat la clau del seu èxit i traça les seves possibilitats de futur.

Jaume Terribas

L'acte unitari per ser un estat és la clau. La unitat és la clau de tot plegat i posa sobre la taula el que estem vivint.


També han tingut molt de pes dues personalitats santcugatenques a la capçalera, el periodista Víctor Alexandre i l'historiador Joan B.Culla. Els dos han coincidit que ara són el govern i la plana política als qui pertoca gestionar l'escenari sortint.

Víctor Alexandre / Joan B.Culla

A partir d'ara, el govern ha de gestionar el procés, que ha de ser molt breu. / Això comporta un repte molt seriós als polítics. No podem fer veure que no ha passat res.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha estat present a la concentració. Conesa ha estat a la capçalera de la marxa en qualitat de representant de Sant Cugat a l'Associació de Municipis per la Independència. Conesa i 30 persones s'han trobat amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per fer-li arribar els motius de la marxa independentista. En declaracions a Cugat.cat, l'alcaldessa ha obert les portes a treballar en la convocatòria d'una consulta a tot el país que permeti saber quin suport tindria la constitució d'un estat propi.

Mercè Conesa

Qualsevol consulta és bona perquè és un dels principis radicalment democràtics.


Una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de l'Associació de Municipis Independentistes s'ha vist obligada a deixar la marxa per arribar al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.