La Festa per a la Unitat Popular, una demostració de l'alliberament social

La cultura popular ha tingut el seu espai amb una bastonada popular

Política

Publicat el 8/set/12 per Anna González

La 1a Festa per la Unitat Popular ha esdevingut en el seu segon dia de programació la mostra d'un model social alternatiu. Un model en què els municipis són els protagonistes del canvi, així com les entitats i la societat. Per això, la jornada d'aquest dissabte ha barrejat l'espai de les entitats i de reflexió amb un to més festiu protagonitzat pels concerts i les actuacions de cultura popular.

Per materialitzar aquest model alternatiu, la primera edició Festa per la Unitat ha comptat aquest dissabte amb una fira d'entitats socials, polítiques i cooperatives. La jornada també ha posat èmfasi en la importància de la participació per assolir canvis que poden néixer des de l'àmbit local. Exemple d'això ha estat la xerrada 'Candidatures Alternatives, des dels municipis construïm l'alternativa', que ha comptat representants al territori de les CUP, entre ells l'alcalde de Navàs, Jaume Casals. L'alcalde ha defensat a Cugat.cat una manera diferent de 'fer política' que aposta per l'alliberament social per assolir altres fites com l'independentisme.

Jaume Casals

L'independentisme, el procés d'alliberament nacional ha d'anar lligat a un procés d'alliberament social. Al mateix temps que solucionem coses de la ciutadania també plantegem coses d'àmbit nacional.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De fet, el regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha subratllat que la Festa per la Unitat Popular; organitzada per la CUP, la Guitza, Endavant-Osan i Arran; vol ser una demostració que aquesta alternativa vehiculada des dels municipis és viable.

Ignasi Bea

És una declaració d'intencions davant la retallada als municipis. Als municipis, la gent que fa política està propera a la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els espais de reflexió han compartit cita amb propostes més lúdiques com una bastonada popular, un sopar popular i concerts, aquest dissabte protagonitzats per Brams i At-Versaris. El cantant de Brams Francesc Ribera 'Titot' ha explicat a Cugat.cat la bona rebuda del públic santcugatenc, davant el qual van actuar per primera vegada fa 12 anys.

Francesc Ribera

Vam actuar per primera vegada fa 12 anys, quan érem poc coneguts. La diferència és abismal. Hem trobat una molt bona rebuda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La programació de la 1a Festa per la Unitat Popular s'allargarà fins dijous, tot i que l'organització preveu que la proposta tingui continuïtat amb una segona edició.