Valldoreix es 'defensa' davant el govern de l'Estat espanyol


Temes relacionats

Valldoreix se suma als actes de l'Onze de Setembre ( 7/set/12)

Valldoreix homenatja Francesc Busquests l'Onze de Setembre (11/set/11)


  • Comparteix:

No han faltat les ofrenes florals a Valldoreix

No han faltat les ofrenes florals a Valldoreix

La reivindicació de la identitat nacional catalana i del paper fonamental de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) ha centrat els actes institucionals de la Diada a Valldoreix. En un acte als jardins Onze de Setembre, el president de l'EMD, Josep Puig, ha defensat la tasca que duen a terme aquestes administracions de cara als ciutadans, a qui ofereixen un servei 'molt directe'. Els jardins també han acollit l'ofrena floral al coronel valldoreixenc Francesc Busquets, que va tenir un paper destacat durant la Guerra de Successió.

En un breu discurs, Puig ha denunciat la intenció del govern de l'Estat espanyol d'eliminar les EMD a través de la Llei de Bases de Règim Local. Tot i això, el president ha expressat la seva confiança en l'Estatut, que hauria de proporcionar un marc legal suficient per protegir aquestes administracions. Segons Puig, aquestes entitats tenen gran importància en aquelles zones que estan molt allunyades del seu nucli municipal. Amb aquest context polític, el president considera que la Diada d'enguany pren una importància especial.

Josep Puig

S'està qüestionant que les EMD puguin fer la tasca que actualment duen a terme.


La jornada també ha comptat amb un manifest sobre la importància de l'Onze de Setembre, que ha anat a càrrec de l'expresident d'ERC a Sant Cugat i veí de Valldoreix, Narcís Clavell. D'altra banda, l'EMD també ha homenatjat una vegada més la figura de Francesc Busquets, coronel valldoreixenc que va defensar Barcelona durant la Guerra de Successió. En aquest sentit, Puig ha manifestat que es tracta de l'equivalent local a Rafael de Casanova.

Josep Puig

En el seu temps va lluitar per la defensa de Catalunya. Era fill de Valldoreix i és el nostre referent.


Els portaveus de les formacions polítiques que formen part de l'EMD han estat els encarregats de dur a terme l'ofrena floral al monument que recorda el militar.

Els actes han finalitzat amb la cantada dels himnes Nacional de Catalunya i de Valldoreix, a càrrec de la Coral Harmonia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.